Een fietsbieb in Beerse? Wij zoeken jou!

Fietsbieb, wat is dat? 

Bij de fietsbieb kunnen gezinnen en kinderen tot 12 jaar voor 20 euro per jaar een fiets lenen. Wordt de fiets te klein? Dan kan deze gewoon ingeruild worden voor een groter exemplaar! Enkele jaren geleden werden in West-Vlaanderen de eerste stappen gezet in het organiseren van een fietsbieb. Sindsdien is dit initiatief alléén nog maar gegroeid over heel Vlaanderen, met de steun van beweging.net en vele vrijwilligers. Delen is het nieuwe hebben, daarom zamelt beweging.net tweedehandsfietsen in en geven ze het een tweede of derde leven. Samen met een aantal vrijwilligers maken ze de fietsen klaar om uit te lenen.

Wij zoeken jou! 

Ook in Beerse willen we een fietsbieb opstarten! Het lokaal bestuur bekijkt samen met enkel partners de mogelijkheden. Ben je zelf geëngageerd om mee te werken aan het project? Beweging.net zoekt nog vrijwilligers.

  • Ben jij iemand met een hart voor fietsen, duurzaamheid, kinderen of sociaal bewogen?
  • Vind jij ook dat elk kind een leuk en gepast fietsje kan gebruiken?
  • Zin om hieraan mee te werken? Dan is deze oproep voor jou!

Het team is op zoek naar vrijwilligers die fietsen willen onderhouden en herstellen, het ontleenpunt kunnen open houden, promo voeren, administratie in orde brengen… Elke inzet wordt gewaardeerd. De fietsbieb zal de deuren 1 keer per maand openen, waardoor het engagement beperkt blijft.

Interesse in dit mooie project? Contacteer beerse@fietsbieb.be

Een samenwerking van lokaal bestuur Beerse, beweging.net en de Watertoren. 

Gepubliceerd op dinsdag 7 jun 2022 om 15:45