Verkiezingen 2024: meer stemlocaties

2024 is het verkiezingsjaar. Op zondag 9 juni 2024 trekken we met z’n allen naar de stembus voor de Europese en federale verkiezingen. Zondag 13 oktober 2024 keren we dan terug naar de stemhokjes voor de gemeente- en provincieraad.

Om het iedereen zo makkelijk mogelijk te maken om een stem uit te brengen, voorzien we vanaf dit jaar stemhokjes op meer locaties. Speciaal gericht op onze senioren, kozen we voor nieuwe stembureaus in het lokaal dienstencentrum en in wzc Heiberg. Bovendien willen we het stemmen aangenamer maken voor personen met een beperking en voorzien we in elk bureau een ruim stemhokje waar ook mensen met een rolstoel vlot kunnen draaien.

De komende maanden zal er veel extra informatie gedeeld worden via onze verschillende infokanalen. In de loop van de maand mei zal je een oproepingsbrief ontvangen en daarin zal ook duidelijk vermeld worden op welke van onderstaande locaties jij mag gaan stemmen. Kijk goed na waar je moet gaan stemmen, want voor heel wat mensen zal dit op een andere plaats zijn dan ze gewend waren. Dit zijn alvast de locaties waar stembureaus ingericht worden:

  • Vlimmerlee (Kerkstraat 70)
  • GBS Schransdries (Schransdriesstraat 47)
  • Lokaal dienstencentrum (Boudewijnstraat 10)
  • GC ’t Heilaar (Heilaarstraat 35)
  • Woonzorgcentrum Heiberg (Stenen Brug 1)
Gepubliceerd op maandag 15 jan 2024 om 12:04