Verkeershinder en omleidingen

Stilstaan- en parkeerverbod op verschillende locaties

 • 17 t.e.m. 22 juni: Vrijwilligersstraat 33
 • 24 t.e.m. 29 juni: Lindenlaan 17
 • 24 juni: Albertstraat 1
 • 3 t.e.m. 21 juni: Lindenlaan 19
 • 12 t.e.m. 17 juni: Boudewijnstraat 41
 • 14 juni: Bisschopslaan 1
 • 15 juni: Vrijwilligersstraat 10
 • 21 juni: Lindenlaan 53
 • 29 juni: Boudewijnstraat 11

Stelling, container of voertuig (deels) op baan

 • Tussen 6 november 2023 en 5 juli 2024 zal een stelling op het voetpad ter hoogte van Gasthuisstraat 42-44 staan. Voetgangers moeten oversteken.
 • Van 22 t.e.m. 26 juli zal een container staan ter hoogte van Sint-Elooistraat 7
 • Nog t.e.m. 20 juni zal een container staan ter hoogte van Peerdekensstraat 25

Werken in opdracht van Fluvius - Hei-ende van Beersedijk tot Kievisheide (Rijkevorsel)

Tussen 10 juni en 12 juli zal gewerkt worden op Hei-ende van Beersedijk tot Kievisheide (in Rijkevorsel). De werken zullen geleidelijk opschuiven met beurtelings verkeer via verkeerslichten. Er zal een snelheidsbeperking gelden en een parkeerverbod + versperring van het voetpad ter hoogte van de werf. 

Herstelwerken rondpunt Stolwerk Merksplas

In de laatste week van juni (24/6-28/6) worden er herstelwerken uitgevoerd aan het rondpunt Stolwerk in Merksplas. De rijrichting van Beerse naar Merksplas zal dan gedurende 2 dagen niet bereikbaar zijn. Wil je richting Merksplas rijden? 

Tijdens deze werken zal je Merksplas vanuit Beerse enkel kunnen bereiken via de Moerstraat.

Bewoners van Steenweg op Beerse kunnen in het centrum van Merksplas geraken via Heiseneinde, Kerkenakker, Den Heerd en Leest.

 • De verzakte klinkers aan het rondpunt worden heraangelegd.
 • De werken nemen normaal gezien slechts 2 dagen in beslag.

Avondmarkt

Op vrijdag 14 juni vindt de jaarlijkse avondmarkt plaats op het Kerkplein in Beerse centrum. Hiervoor is een stilstaan- en parkeerverbod van kracht op vrijdag 14 juni van 13 uur tot middernacht.

Grondmechanische proeven 

Van 10 juni t.e.m. 12 juli worden er in Opstal en Steenbakkersdam grondmechanische proeven uitgevoerd. Wisselend verkeer wordt er geregeld aan de hand van voorrangsborden.

Herstelling asfalt rond putdeksels 

Tussen 3 juni en 12 juli voert Vangeel Wegenbouw op diverse locaties in ons dorp herstellingen uit rond enkele putdeksels. Daar waar er gewerkt wordt, zal het verkeer mits voorrangsborden kunnen passeren.

Zomerkriebels 

Op zondag 23 juni organiseert N-VA Beerse/Vlimmeren van 7 tot 20 uur een zomerdrink op het Kerkplein. Er geldt een stilstaan- en parkeerverbod op:

 • Kerkplein voorzijde: op zondag 23 juni 2024, de hele dag tot middernacht
 • Kerkplein Zuid, gedeelte zijde Bisschopslaan: op zondag 23 juni, de hele dag tot middernacht
 • parkeerstrook Kerkplein Noord: vanaf vrijdag 21 juni middernacht tot maandag 24 juni middernacht

Roefeldag 

Op zaterdag 29 juni gaat de jaarlijkse Roefeldag door. Om die dag veilig te laten verlopen voor alle kinderen en Roefeltaxi's gelden er tijdelijke verkeersmaatregelen van 9 tot 18 uur:

 • Pastoriestraat: afgesloten voor alle verkeer tussen het kruispunt met de Stijn Streuvelsstraat en het kruispunt met de Guido Gezellestraat;
 • Bisschopslaan: snelheidsbeperking ter hoogte van ingang Huize Bastijns;
 • Kerkplein parking zuid rechts: parkeervrij

Wijkfeest Hemelrijk 

Wijkvereniging Hemelrijk organiseert op zaterdag 29 juni 2024 en zondag 30 juni 2024 een wijkfeest. Er zal voor de gelegenheid een doorrijverbod en stilstaan- en parkeerverbod ingesteld worden in de Stadionlaan vanaf het kruispunt met de Hemelrijkstraat tot aan Stadionlaan 16. 

Tuinfeest

Op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni kan je weer genieten van het Tuinfeest. In de Pastoriestraat zal tussen huisnummers 4-6 en 8 het baanvak dat aansluit aan het Nief park worden afgezet d.m.v. nadars voor het creëren van een laad- en loszone voor en na het evenement en de organisatie van een fietsenparking tijdens het evenement. Dit verbod is van kracht vanaf maandag 24 juni (9 uur) tot en met dinsdag 2 juli (20 uur). 

Beach

Volley Beerse organiseert van vrijdag 28 juni t.e.m. zondag 30 juni een beachvolleybaltornooi. Hiervoor geldt een stilstaan- en parkeerverbod op parking 2 (parking tussen tennis en sporthal) in de Rerum Novarumlaan van dinsdag 25 juni (12 uur) tot en met maandag 1 juli (16 uur). 

Kruispunt Antwerpseweg (N12) met Lilsedijk en Sint-Corneliusstraat krijgt Hoppinpunt

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf maandag 4 maart 2024 aanpassingen uit aan het kruispunt van de Antwerpseweg (N12) met de Lilsedijk en de Sint-Corneliusstraat. Het wegdek en fietspad worden vernieuwd en krijgen een asfaltlaag. Een nieuwe lichtenregeling maakt het kruispunt volledig conflictvrij voor fietsers en voetgangers. De ingrepen moeten de verkeersveiligheid verhogen. Daarnaast neemt AWV bushaltes ‘Beerse Lilsedijk’ onder handen en richt ze in tot toegankelijke haltes. Zo kan iedereen vlot en veilig gebruikmaken van het openbaar vervoer. AWV en het lokaal bestuur zorgen eveneens voor de plaatsing van een nieuwe fietsenstalling ter hoogte van het kruispunt. De nieuwe bushaltes en fietsenstalling kaderen in de inrichting van een nieuw Hoppinpunt, dat AWV aan het kruispunt voorziet.

De werken zijn gestart op maandag 4 maart en duren in totaal vier maanden. De aannemer werkt in twee fases. Tijdens fase 1a voeren de nutsmaatschappijen gedurende één maand ingrepen uit aan de noordzijde van het kruispunt. Tijdens fase 1b voert AWV aan dezelfde zijde haar werken uit. Tijdens de tweede fase van de werken is de zuidzijde van het kruispunt aan de beurt. Die ingrepen duren eveneens anderhalve maand.

Doorgaand gemotoriseerd verkeer op de N12 richting Turnhout is tijdens de werken niet mogelijk. Omrijden kan via de Beemdenstraat – Rouwbergskens – Toekomstlaan – Dageraadlaan. Richting Antwerpen kan je de Antwerpseweg wel steeds passeren. Zijstraten Lilsedijk en Sint-Corneliusstraat zijn niet toegankelijk vanaf de gewestweg. Fietsers richting Malle volgen tijdens fase 1a en 1b eveneens een omleiding via de Egelspoelstraat – Rerum Novarumlaan – Zomerstraat om via de doorsteek de N12 te bereiken. Richting Turnhout kan je het fietspad langs de N12 gebruiken. Tijdens de tweede fase rijdt fietsverkeer in beide richtingen over het fietspad langs de N12. De werken hebben eveneens invloed op de dienstregeling van De Lijn. 

Onze dienst Groen & Wegen is op 29 februari overgegaan tot het opbreken van de verharding en de fietsenstalling op de hoek van de Antwerpseweg met de Sint-Corneliusstraat. Na afloop van de werken zal er aan het kruispunt Lilsedijk een nieuwe moderne stalling voorzien worden. In tussentijd zal de huidige stalling verplaatst worden naar de halte aan de GIBLO op N12 (Antwerpseweg) naar aanleiding van de werken aan het kruispunt van de Lilsedijk met de Antwerpseweg vanaf 4 maart..

Impact op dienstregeling van De Lijn

Omdat het kruispunt Lilsedijk/Antwerpseweg, en bij uitbreiding ook de haltes van De Lijn heringericht worden, zullen de haltes Lilsedijk (zowel in de richting van Antwerpen als Turnhout) van maandag 4 maart t.e.m. vrijdag 5 juli 2024 vervanghaltes krijgen.
De bussen richting Antwerpen zullen dus niet stoppen aan de Lilsedijk, maar wel aan de halte Bareelstraat (Giblo). De bussen naar Turnhout krijgen in de Dageraadlaan een vervanghalte.

Het gaat concreet om volgende lijnen:

De meest recente info over de timing en hinder, kan je steeds nalezen via www.wegenenverkeer.be/beerse. 

Update 31/05/2024: werken Vlimmersebaan in Rijkevorsel

Binnenkort wordt het resterende fietspad aan de Vlimmersebaan opgebroken. Om de doorgang voor fietsers te verzekeren, heeft de aannemer een tijdelijk fietspad in asfalt aangelegd tussen de kruispunten met Langedreef en Kievitsheide.

Het tijdelijke fietspad kan vanaf zaterdag 1 juni worden gebruikt. Wees wel voorzichtig: je rijdt nog steeds in een werfzone en het tijdelijke fietspad is niet zo vlak als het definitieve fietspad zal zijn.

Zodra het nieuwe fietspad heraangelegd is, wordt het tijdelijke fietspad uitgebroken en start de aannemer hier ook met de aanleg van een nieuw fietspad.

De werken aan de Vlimmersebaan verlopen volgens schema. Het einde van de werken is voorzien in augustus 2024.

Alle info en updates vind je op de website www.rijkevorsel.be/vlimmersebaan.

Aanleg persleiding langs de Herentalsebaan/Heihuizen - verdere aanleg Spuydreef

 • De werken op de gewestweg zijn grotendeels afgerond, behalve de belijning en signalisatie. Deze worden afgewerkt zodra er een voldoende droge periode aankomt.
 • In de Spuydreef worden de bermen verder afgewerkt. Er zijn wat voorbereidende werken nodig zodat binnenkort ook de rijweg in beton verder aangelegd kan worden. Zodra dat beton voldoende is uitgehard, wordt deze zone definitief afgewerkt.
 • Voor de rest worden nog enkele werken uitgevoerd op privéterrein, vooral aan het pompstation en voor de opkuis van het werfterrein

Alle info over deze werken vind je ook op de website van Malle of Aquafin

Meer informatie kan je terugvinden via https://wegenenverkeer.be/beerse 

Alle werken bekijken? Check het stratenplan met alle informatie. 

Gepubliceerd op donderdag 13 jun 2024 om 07:00