Veerkrachtig Vlimmeren

In Vlimmeren is de aftrap gegeven voor het project Veerkrachtige Dorpen. Aan de hand van 10 thema’s gaan we op zoek naar wat leeft in het dorp, wat de inwoners belangrijk vinden en hoe we toekomstige uitdagingen voor Vlimmeren samen kunnen aanpakken.

Over dit project

Vlimmeren is sinds de fusie in de jaren ‘70 een deelgemeente van Beerse. Het is een klein en gezellig dorp waar de Vlimmeraars graag wonen. Vlimmeren wordt ook wel ‘stad Worst’ genoemd, verwijzend naar de legende waarin de grendel van de slagboom tussen Vlimmeren en Wechelderzande vervangen werd door een stuk worst.

Het lokaal bestuur wil - i.s.m. RURANT vzw en de provincie Antwerpen - samen met de inwoners Vlimmeren een Veerkrachtig Dorpen-traject doorlopen:

  • Hoe gaan we om met het verdwijnen van de lokale handelaars in het dorp?
  • Wat heeft Vlimmeren nodig om ervoor te zorgen dat inwoners ook op hun oude dag in het dorp kunnen blijven wonen?
  • Hoe kunnen we het patrimonium optimaal inzetten voor de inwoners en verenigingen in het dorp?
  • Is er nood aan bijkomende ontmoetingsplaatsen in het dorp?

Samen met de inwoners gaan we op zoek naar mogelijke antwoorden op deze vragen. Met deze input maken we een dorpsvisie waarmee het lokaal bestuur en de inwoners de komende jaren samen aan de slag kunnen.

Alles over dit project op de voet volgen? Surf naar https://veerkrachtigedorpen.be/dorp/vlimmeren/ 

Timing

Dorpsteam Veerkrachtig Vlimmeren

Het Veerkrachtige Dorpentraject gaat op zoek naar wat er leeft in Vlimmeren, geeft inwoners een stem en helpt hen nadenken over wat zij belangrijk vinden voor hun dorp. Samen zoeken we naar kansen om Vlimmeren nóg veerkrachtiger te maken.

Veerkrachtig Vlimmeren zocht enthousiastelingen voor de opstart van een dorpsteam en vond maar liefst 14 bereidwillige inwoners die samen hun schouders willen zetten onder het dorpsteam. 
Bedankt voor zoveel engagement!

Welkom op het startmoment!

Woensdag 9 november met vrije inloop tussen 12 en 20 uur
Zaal Vlimmerlee | Kerkstraat 66, Vlimmeren

Hoe ziet jouw ideale Vlimmeren er uit?

Dorpen in Vlaanderen zijn in volle evolutie en dat brengt heel wat nieuwe uitdagingen met zich mee.
Hoe zit dat voor Vlimmeren? Wat zijn de noden en behoeften? En waar liggen de kansen?

Heb jij al ideeën? Kom naar het startmoment en laat je stem horen. Geef je mening over de volgende 10 thema’s: ouder worden, mobiliteit, jong zijn, sociale samenhang, wonen, armoede, je lokaal bestuur, basisvoorzieningen, klimaat en werkgelegenheid.

Na dit startmoment zullen we tijdens de volgende maanden nog 4 avondsessies organiseren. Tijdens die momenten gaan we dieper in op de thema’s die jullie het belangrijkst vinden voor de toekomst
van Vlimmeren. We brengen alles samen in een visiedocument.

Aangepast op: vrijdag 28 okt 2022 om 13:37