Transfo2340

Een verhaal van Beerse en Vlimmeren, verteld door 6 bijzondere figuren

De levensverhalen van bijzondere figuren zoals industrieel Edward Wouters, Dr. Paul Janssen en kunstenaar Jan Vaerten belichten verschillende thema’s die typerend zijn voor onze gemeente.

Foto’s en voorwerpen worden afgewisseld met touchscreens en een virtual reality-beleving.

Het bezoekerscentrum is gevestigd in de voormalige transformatorenzaal van de Provinciale Elektriciteitsdienst (PED). De naam verwijst niet alleen naar de locatie, maar staat ook voor de groei van Beerse en Vlimmeren tot de bijzondere gemeente die ze nu is.

Transfo 2340 staat niet stil

Transfo 2340 is een startpunt. De thema’s die in het bezoekerscentrum aan bod komen, kan je ook daarbuiten verder ontdekken in allerlei activiteiten, zoals wandel- en fietsroutes.

Jan Vaerten Route

René Van Steenbergen Route

Beeldenroute

Word vriend van Transfo 2340

Hou je van kunst, erfgoed, toerisme, verenigingen en cultuur… in Beerse en Vlimmeren en heb je zin in om af en toe een helpende hand toe te steken? Maak van Transfo 2340 mee de plaats waar bezoekers nieuwe dingen over onze gemeente ontdekken en geïnspireerd worden om zelf op ontdekking te gaan.

Openingsuren - Gids boeken

Transfo is geopend elke eerste zondag van de maand van 14 tot 17 uur of op afspraak.

Boek een geleid bezoek via Greet Maes :greetmosa@telenet.be 

Bereikbaarheid

Het bezoekerscentrum is gelegen in GC 't Heilaar - Heilaarstraat 35 - 2340 Beerse. Er is een aparte ingang (links van de ingang van gemeenschapscentrum 't Heilaar).

Het bezoekerscentrum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Er is een ruime parking aanwezig.

Meer informatie

Erfgoedcollectie

Voor informatie over de erfgoedcollectie kan je contact opnemen met Heemkundige kring De Vlierbes via info@devlierbes.be
www.devlierbes.be

Algemene informatie + collectie Jan Vaerten

Voor algemene informatie en de collectie Jan Vaerten kan je contact opnemen met Vaart.