Een mix van competitie en gezonde levensstijl: lokaal bestuur Beerse sluit succesvolle sportchallenge af

De afgelopen weken waren gevuld met sportiviteit bij de medewerkers van het lokaal bestuur Beerse. Verschillende teams werden uitgedaagd door Sport Beerse in de grote sportchallenge. Het initiatief had als doel collega’s aan te moedigen om te bewegen en een gezonde levensstijl aan te nemen. De strijd kwam tot een hoogtepunt op donderdagavond 28 maart, toen team ‘Patrimonium A’ de overwinning behaalde in het grote finalespel.

Gedurende vier intense weken namen maar liefst 20 teams van collega's van het lokaal bestuur Beerse deel aan de sportieve uitdaging. Van het meebrengen van gezonde lunches tot het opruimen van zwerfvuil, de deelnemers werden via verschillende beweeg- en gezondheidsopdrachten aangemoedigd om in beweging te komen en de competitie met elkaar aan te gaan voor een waardevolle prijs. De winnaars zullen binnenkort een halve dag beroep kunnen doen op een lid van het kernMAT (managementteam van het lokaal bestuur Beerse) om mee te draaien op de dienst.

Een gezonde geest in een gezond lichaam is van cruciaal belang om ook op de werkvloer optimaal te presteren. In de afgelopen weken hebben de deelnemers elkaar beter leren kennen en hebben we hen aangemoedigd om een gezonde levensstijl te omarmen, met resultaat” zegt Kim Goris, sportpromoter.

Van het onderwijs tot de dienst burgerzaken, het enthousiasme voor het initiatief van Sport Beerse was grenzeloos. Tijdens één week alleen al werd er maar liefst 500 uur aan sport besteed door alle deelnemers samen. Een andere uitdaging was het opruimen van zwerfvuil, waarbij de deelnemende teams gezamenlijk 20 grote zakken vulden. In de laatste week van de sportchallenge gingen alle teams creatief aan de slag door push-ups en pompen te combineren met het maken van een origineel filmpje.

Sportieve afsluiter

Als spectaculaire afsluiter kregen alle teams afgelopen woensdag een uitdagend raadsel voorgeschoteld om op te lossen. Hiervoor konden ze eerder al tips verzamelen op verschillende locaties in Beerse. De vijf teams die het snelst de juiste oplossing vonden, streden vervolgens tegen elkaar in het grote finalespel. Geblinddoekt moesten de deelnemers zakjes verzamelen op een terrein waar ook de sportmascotte Baboe aanwezig was. Onder leiding van een ander teamlid moesten de geblinddoekte kandidaten ervoor zorgen dat de zakjes in een teamemmer belandden, die werd vastgehouden door een collega buiten het terrein. Een echt spektakel zowel voor de kandidaten als de supporters aan de zijlijn.

Team 'Patrimonium A' ging er uiteindelijk met de overwinning vandoor en ontving naast een prachtige trofee en een bierpakket Zaalwachter ook de eer om volgend jaar de sportchallenge te organiseren. Als kers op de taart werden alle deelnemers door het college van burgemeester en schepenen getrakteerd op versbereide spaghetti, als beloning voor hun inzet gedurende de afgelopen weken.

Gepubliceerd op vrijdag 29 mrt 2024 om 13:53