Sport en Vaart Beerse lanceren vakantieaanbod 2024

Naar goede gewoonte lanceren de vrijetijdsdiensten van het lokaal bestuur Beerse in januari hun vakantieaanbod. Elke zomer staan de twee diensten samen met Kinderopvang Beerse in voor meer dan 15 000 opvangplaatsen. Of je nu een jongere of kleuter bent, er is voor iedereen iets te beleven. De kampen van Sport en Vaart Beerse staan garant voor een onvergetelijke vakantie ervaring. Kwaliteit, beleving, innovatie en aandacht voor elk individu zijn de pijlers van de organisatie.

Sport Beerse pakt uit met nieuwigheden

Sport Beerse pakt samen met mascotte Baboe traditiegetrouw uit met een aantal nieuwigheden en aangepaste kampen op vier verschillende locaties. Wat dacht je van een beachsport- of racketlonweek? Spelenderwijs Frans leren tijdens het ‘Bounce Around’ springkastelenkamp of wetenschappelijke experimenten combineren met sport en spel zijn mogelijkheden voor wie graag het sportieve koppelt aan iets educatiefs.

Voor het eerst krijgen jongeren nu ook de kans om deel te nemen aan diverse losse excursies zoals een ski-uitstap of een dag in het Sven Nys Cycling Center. Hiermee zet Sport Beerse in op het betrekken van (de iets oudere) jeugd. Ook in de zomer kan deze jeugd terecht voor een week vol uitstappen waaronder een uitstap naar het stadion van KRC Genk, waterskiën op de Mosten en een dagje Adventure Valley in Durbuy. De samenwerking met de verschillende clubs in de gemeente werd uitgebreid met twee proevertjesweken. Uiteraard mocht een kamp in Olympisch thema dit jaar niet op het programma ontbreken.

Berenbende zet in op kleuters

Ook Berenbende kiest voor leuke en gevarieerde thema’s voor kleuters van 2,5 tot 6 jaar. Naast het verkennen van de natuur, nodigt Vaart Beerse de kleintjes uit om creatief aan de slag te gaan met afval waardoor ze iets nieuws kunnen creëren. De jongsten kunnen ook op sprookjesavontuur of op avontuurlijke reis naar de maan. De kampen van Berenbende worden gedurende het jaarlijkse hout- en bouwverlof voortgezet, waardoor iedereen gedurende de hele zomer volop kan genieten.

Kinderopvang Beerse staat paraat

Wie graag kiest voor iets meer vrijheid, kan kinderen tussen 2,5 tot 12 jaar ook de ganse zomer laten deelnemen bij Kinderopvang Beerse. Inschrijven kan dag per dag voor een keuzepakket aan activiteiten, vertrekkende vanuit de interesses van het kind.

Voorrang aan trage mobiliteit

 De jaarlijkse Strapdag op scholen is ondertussen een gekend fenomeen waarbij de kinderen zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar school trekken. De vrijetijdsdiensten van lokaal bestuur Beerse trekken die lijn in de zomervakantie graag door. Wie met de fiets of te voet naar het kamp of de opvang komt, wacht een leuke beloning.

Om de focus op 'trage mobiliteit' verder te versterken, lanceert Sport Beerse in augustus een fietspool van het Sportcentrum in Beerse naar Sportcentrum de Pegger in Vlimmeren. Hierbij krijgen kinderen de kans om onder begeleiding van het ene sportcentrum naar het andere te fietsen.

Maatzorg voor ieder kind

De vrijetijdsdiensten verwelkomen graag ieder kind. Kinderen die behoefte hebben aan extra zorg, structuur of aandacht kunnen met vertrouwen deelnemen aan alle activiteiten. Wanneer je als ouder aangeeft dat je kind hier behoefte aan heeft, zal de betreffende dienst na inschrijving in alle discretie contact opnemen om het kamp en de specifieke behoeften van het kind te bespreken.

Inwoners van Beerse (of kinderen die naar school gaan in Beerse) kunnen zich voor alle kampen van Sport en Vaart Beerse inschrijven vanaf zaterdag 27 januari om 12 uur, buitendorpse deelnemers zijn welkom vanaf 27 januari om 15 uur. Inschrijven bij Kinderopvang Beerse kan vanaf woensdag 1 mei.

Meer informatie over onze kampen en werking?

Gepubliceerd op dinsdag 23 jan 2024 om 11:56