Sport Beerse zoekt nieuwe sportieve uitdaging voor 2023

Na een succesvolle eerste editie in 2021, daagden de leidinggevenden de diverse teams binnen Sport Beerse uit om dit jaar een nieuwe challenge aan te gaan. Ook deze keer was het uitgangspunt om laagdrempelige sporten zoals wandelen, fietsen, lopen en zwemmen te beoefenen. Na twee geslaagde edities is Sport Beerse nu op zoek naar een nieuwe uitdaging voor 2023. Bewoners, verenigingen of bedrijven uit Beerse mogen hun ideeën inzenden.

Ook dit jaar ging het team van Sport Beerse de uitdaging aan om de sportieveling in zichzelf naar boven te halen. Om het geheel een extra dimensie te geven, werd Sport Beerse onderverdeeld in 5 teams. Elk team moest onderling samenwerken en afspraken maken om het einddoel te behalen, en met succes!

Ook deze tweede opdracht was een schot in de roos. In totaal werd er over 4 maanden verspreid meer dan 800 kilometer gezwommen, 1 800 kilometer gelopen, 5 000 kilometer gewandeld en 35 000 kilometer gefietst! Een mooie prestatie, maar nóg belangrijker was de bewustwording achter de challenge: ‘Mensen laten nadenken over hun beweegactiviteit, meer te voet gaan in plaats van de auto te nemen…’. Dat de (ruime) fietsenstalling in de zomer opeens veel te klein was geworden omdat zoveel medewerkers met de fiets naar het werk kwamen, vinden de leidinggevenden nog belangrijker dan de uiteindelijke resultaten.

Ter afsluiting van het avontuur trok er op zondag 25 september opnieuw een delegatie te voet vanuit het sportcentrum in de Rerum Novarumlaan naar Scherpenheuvel. Zes dappere strijders waagden zich aan het volledige avontuur, een ander deel van het team sloot onderweg aan!

In 2023 wil Sport Beerse het over een andere boeg gooien, maar haar teams in beweging houden, blijft het doel! Daarom doet het een beroep op de inspiratie en ideeën van inwoners en bedrijven van Beerse. Bewoners, verenigingen of bedrijven die een toffe sportieve uitdaging in gedachten hebben of een goed doel kennen waarvoor Sport Beerse zich kan inzetten, kunnen dat vóór 31 december laten weten via sport@beerse.be of via de sociale media van lokaal bestuur Beerse of Sport Beerse.  

Tot slot betekent deze sportieve uitdaging van Sport Beerse ook een grote meerwaarde voor het fietsverkeer van en naar het werk. Een actie als deze sluit daarmee naadloos aan op het nieuwe mobiliteitsplan. Dat heeft als één van de doelstellingen om het aantal verplaatsingen met de auto met een kwart te doen dalen. Daartegenover staat dat het ‘zachte’ verkeer – verplaatsingen te voet of met de fiets - met 32% moet toenemen tegen 2035.

Gepubliceerd op maandag 26 sep 2022 om 17:42