Raad van State verwerpt alle bezwaren tegen ruimtelijk uitvoeringsplan ontsluitingsweg Kanaalzone

Het lokaal bestuur werkt al jaren aan een oplossing om de vrachtwagens uit de dorpskernen van Den Hout en Beerse-centrum te weren en nu ligt het definitief vast: de ontsluitingsweg die dat moet realiseren, kan en zal er komen!  De Raad van State heeft het verzoekschrift van de inwoners van de Nieuwe Dreef tegen het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) verworpen. Eerder al had Aurubis Beerse nv (het vroegere Metallo Belgium) na overleg met het lokaal bestuur haar verzoekschrift ingetrokken.

Dit betekent een enorme stap voorwaarts naar een verkeersveiliger Beerse: alle bezwaren tegen het plan bij de Raad van State zijn nu van de baan en het lokaal bestuur kan definitief verder met de realisatie van het project dat zwaar vrachtverkeer uit de kernen van Den Hout en Beerse-centrum zal weghalen.

Gewoon gaan!

Samen onderweg naar een verkeersveilig en gezond Beerse, dat is waar we voor gaan. Vandaar ook de nieuwe projectnaam "Gewoon gaan!". Burgemeester Bart Craane zegt hier nog over: “De weg naar een ontsluiting is moeilijk, maar wij timmeren gedurig verder. Tientonners die door onze dorpskernen en langs schoolpoorten blijven razen, zijn geen optie meer.” Het lokaal bestuur gaat resoluut voor een levendig, aangenaam Beerse waar iedereen - voetganger, fietser of automobilist - zich thuis voelt en zich zorgeloos kan verplaatsen.

En daar maken we vandaag al werk van! Enkele voorbeelden zijn de talrijke fiets- en voetgangersvriendelijke acties uit het pas goedgekeurde mobiliteitsplan zoals de onlangs gerealiseerde tractorsluis in de Klampovenstraat, de volledig vernieuwde Kapel- en Schransdriesstraat, de tijdelijke verkeerslichten aan brug 5, de inrichting van de P. Mensaertstraat als fietsstraat, de heropening van de trage verbinding tussen de Stijn Streuvelsstraat en de Schoolstraat, het knippen van de Toekomstlaan en Dennenlaan voor gemotoriseerd verkeer, ... .

De weg naar een aangenaam en leefbaar Beerse ligt open

Nu het RUP bevestigd is, zal de realisatie van de nieuwe ontsluitingsweg voor vrachtverkeer vanaf 2023 ook in het straatbeeld zichtbaar worden. We starten met de heraanleg van de Steenbakkersdam. De realisatie van de weg is de enige mogelijkheid om het opnieuw aangenaam te maken om te wonen, veilig naar school te gaan, comfortabel te wandelen of fietsen, gezellig iets te gaan drinken, te komen winkelen, … in Beerse!

Alle info over het volledige project van de ontsluitingsweg vind je via www.beerse.be/gewoon-gaan. Over de andere acties die van Beerse een verkeersveilige en -vriendelijke gemeente maken, lees je alles in ons nieuwe mobiliteitsplan.

Gepubliceerd op maandag 18 jul 2022 om 15:55