Ondertekening engagementsverklaring Ontsluiting Kanaalzone

Gerealiseerd
Start: 20-03-2018
Heel wat partners ondertekenen een engagementsverklaring om samen tot een oplossing te komen voor de ontsluiting van de Kanaalzone.

Op initiatief van RiT (Regio in Transitie) en het lokaal bestuur Beerse wordt een breed partnerschap opgericht tussen de betrokken overheden, bedrijven en belangenorganisaties. Al deze partners ondertekenen een engagementsverklaring om samen tot een oplossing te komen voor de problematische ontsluiting van de Kanaalzone voor vrachtverkeer.

Het gaat om een - voor de regio - uniek partnerschap dat zich engageert om samen tot een oplossing te komen voor dit project dat al sinds 1998 op de agenda staat. De nieuwe ontsluitingsweg heeft een rechtstreekse impact op de bedrijventerreinen van Campine nv, Aurubis Beerse nv (voormalig ‘Metallo Belgium nv’) en Wienerberger nv. De ceo's van de bedrijven ondertekenden samen met belangenorganisaties, acht verschillende Vlaamse departementen en agentschappen, provincie Antwerpen, Stadsregio Turnhout en lokaal bestuur Beerse de engagementsverklaring. Gouverneur Cathy Berx ondersteunt die gebiedsgerichte aanpak en neemt het voorzitterschap op. Ze vormt de schakel tussen de bestuurlijke niveaus: de federale regering, het Vlaams Gewest, de provincie en de lokale besturen. Hieronder kan je de de ondertekende engagementsverklaring downloaden.