Naar inhoud

Visum

De verschillende soorten visa staan uitgelegd in de brochures op de website van de dienst vreemdelingenzaken van de federale regering. Je kan deze op een eenvoudige manier nalezen of downloaden.
Je zal hier ook de behandelingstermijnen vinden maar dit zijn slechts richtlijnen, ze worden zeker niet altijd gehaald.
Als je een visum wil tegen een bepaalde periode, vraag hem dan tijdig aan en doe er een brief bij met de periode die je wil, dan ben je zeker dat tegen die tijd alles in orde is.

 • Als Belg naar het buitenland
  Je kan zelf nakijken of je een paspoort, visum of zelfs eventuele inentingen nodig hebt voor het land van je keuze op de website Diplomatie van België. Klik daarna door naar 'reisdocumenten'.
  Indien je een visum nodig hebt, kan je dit aanvragen op de in België gevestigde ambassade van het land waar je naartoe wil. Deze adressen kan je eveneens vinden op de website Diplomatie van België. Klik door naar 'adressen in België'.
  Raak je er niet wijs uit, bel of mail ons dan gerust.
 • Als niet-Belg naar België
  Om te zien welke documenten je nodig hebt, kijk je op de website Diplomatie van België. Klik door naar 'visum voor België'.
  Let op! Welke nationaliteit je ook hebt, je moet je aanvraag steeds doen op de Belgische ambassade in het land waar je verblijft of in de dichtstbijzijnde ambassade.
  Eénmaal je visum werd aangevraagd en je hebt een referentienummer gekregen, kan je zelf de stand van je dossier volgen op de website van de Dienst Vreemdelingenzaken. Op deze site klik je dan op 'visum' en daarna 'consultatie visumdossier'.
  Heb je toch nog problemen, neem dan zeker contact met ons op.