Naar inhoud

Ik wil helpen.

Beste buur

Heb je oudere buren die wel wat hulp kunnen gebruiken, maar het misschien niet onmiddellijk durven vragen? Onderaan kan je een briefje downloaden om bij je buren in de brievenbus te stoppen. Je vindt datzelfde briefje ook achteraan onze gemeentelijke nieuwsbrief Beerse BinnensteBuiten in 't Kort # 285 maart-april 2020. Met het briefje kan je je buren hulp aanbieden bv. bij het boodschappen doen. 

Registreer je als vrijwillige helper

Momenteel worden er heel wat initiatieven opgestart waarbij mensen hulp kunnen vragen, maar ook waar mensen hun hulp kunnen aanbieden. In onze gemeente kan je je kandidaat stellen om kwetsbare mensen en ouderen te helpen.
Laat het ons weten via dit e-formulier, mail naar vrijwilligerswerk@beerse.be of bel naar het nummer 0471 272 068.

Wij zoeken een persoon die jouw hulp kan gebruiken en spreken verder met jou af.

Daarnaast geven we je een overzicht van verschillende platformen waarbij je je als vrijwilliger kan registeren:

  • www.giveaday.be: Vind jouw ideale vrijwilligerswerk, in jouw buurt of elders, wanneer en met wie je wilt.
  • Oproep medische reserve: Zorg en gezondheid heeft een website gelanceerd voor vrijwilligers met een medische of paramedische ervaring om zich aan te melden als vrijwilliger in een zorgcentrum of ziekenhuis. Je kan je registreren op www.helpdehelpers.be. 

  • www.hulpvoorhelden.be: Help een zorgverlener in je buurt, door er boodschappen voor te doen, op zijn/haar kinderen te letten of een andere dienst te verlenen. Engageer je in de strijd tegen de epidemie.

Laat je gratis verzekeren!
De vrijwilligersverzekering van het Vlaams Steunpunt voor Vrijwilligers werd uitgebreid naar iedereen die zich tijdens de coronacrisis wil inzetten voor anderen. Zo ben je verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid, rechtsbijstand en lichamelijke schade.

Meer info vind je op www.vlaanderenhelpt.be.

E-loket