Naar inhoud

B. FAQ - veel gestelde vragen (corona)

 

Veel gestelde vragen federaal

De maatregelen van de regering roepen ongetwijfeld heel wat vragen op. Daarom hebben zij een lijst gemaakt met veel gestelde vragen. Die lijst vind je terug op www.info-coronavirus.be/faqs.
 
In de federale lijst vind je een antwoord op je vragen over scholen, opvang, horeca, winkels, evenementen, … . Hieronder proberen we een lijst met veel gestelde vragen over lokale zaken bij te houden.

 

Veel gestelde vragen Beerse en Vlimmeren

 

Algemeen

Onze gebouwen sluiten, maar er is wel dienstverlening. Voor de juiste info over onze werking kan je hier terecht.

 

Activiteiten en evenementen

Gaat activiteit/evenement X door?
Het lokaal bestuur Beerse besliste geen eigen evenementen te organiseren tot en met 30 juni 2020. Roefel, Tuinfeest, Summerjam en Worstenfeesten worden beschouwd als massa-evenementen. Daarbij volgt het lokaal bestuur de richtlijnen van de federale overheid en worden die evenementen geannuleerd.
We begrijpen dat velen onder jullie dat erg jammer vinden, maar we rekenen daarbij op jullie burgerzin en gezond verstand. Volhouden is de boodschap, samen komen we er wel door. We communiceren zo snel mogelijk over alle andere evenementen in de zomermaanden. Die beslissing is afhankelijk van wat er door de Nationale Veiligheidsraad beslist wordt.


Ik heb tickets voor voorstellingen en evenementen?
Er wordt geprobeerd om voorstellingen en andere activiteiten te verplaatsen naar een nieuwe datum. In dat geval is je ticket geldig voor de nieuwe datum (indien het evenement georganiseerd wordt door Vaart).
Als het evenement geannuleerd wordt, wordt je ticket terugbetaald. Tickethouders worden gecontacteerd.

Voor evenementen die niet door Vaart worden georganiseerd: neem je contact op met de organisator. Hier proberen we een overzicht bij te houden van de activiteiten van Vaart of in de gebouwen van lokaal bestuur Beerse.

Wat met de (zwem)lessen die gepland waren en al betaald zijn?
Alle ingeschreven personen worden door de dienst sport gecontacteerd. Heb je in afwachting van een persoonlijk bericht toch al een dringende vraag, kan je de dienst sport contacteren op het nummer 014 61 47 24 of e-mail: sport@beerse.be. 

Hoe moet je inschrijven voor de nieuwe lessenreeks van de dienst sport? 
Inschrijvingen gebeuren online via https://webshopbeersesport.recreatex.be of telefonisch op het nummer 014 61 47 24. Mensen met een UiTPAS kunnen enkel telefonisch inschrijven.

 

Woonzorgcentrum & serviceflats – lokaal dienstencentrum

Kan ik nog op bezoek in de serviceflats?
Meer informatie over de bezoekregeling in het woonzorgcentrum en de serviceslfats vind je hier.

Ik doe de was van een bewoners in het woonzorgcentrum. Wat nu?
De was kan opgehaald en gebracht worden aan het onthaal. Bel daarvoor op voorhand even op het nummer 014 61 10 73 zodat je het tijdstip van ophalen of brengen met onze medewerker kan afstemmen.

Wat met de stages van de scholen?
Stages van scholen in het woonzorgcentrum kunnen gewoon doorlopen indien dat mag van de school. Stagiairs volgende de richtlijnen rond nies-, hoest- en handhygiëne zoals de andere medewerkers van het woonzorgcentrum.

 

Afvalophaling & recyclagepark

Wat met afvalophalingen en het recyclagepark?
De afvalophaling blijft gewoon doorlopen. Indien er personeelstekort zou zijn, wordt enkel het restafval en gft-afval opgehaald.
Het recyclagepark is terug geopend onder strikte voorwaarden. Je vindt alle richtlijnen hier terug.