Naar inhoud

Afspraak inplannen met of een vraag stellen aan dienst omgeving

Vanaf 1 februari 2019 werken de diensten van omgeving (stedenbouw, milieu en mobiliteit) volledig op afspraak.

Door in te zetten op het werken op afspraak willen we de burger nóg beter van dienst zijn. De wachtrijen worden ingekort en dossiers kunnen beter voorbereid worden. Op die manier streven we naar een maximale klanttevredenheid.

Enkel voor de ‘snelle’ producten kan je aan de balie van dienst omgeving zonder afspraak terecht:

  • het inkijken van een openbaar onderzoek (als je daar geen verdere uitleg bij nodig hebt)
  • het afgeven van documenten en bezwaarschriften 
  • het melden van zwerfkatten (kan ook via e-formulier)
  • het aanvragen van een parkeerverbod of signalisatievergunning of (kan ook via e-formulier)

Een afspraak inplannen met of vraag stellen aan de dienst omgeving kan via onderstaand e-formulier. Om afspraken efficiënt te laten verlopen en vragen correct te kunnen beantwoorden, hebben we veel informatie nodig. Vul daarom het formulier zo duidelijk en gedetailleerd mogelijk in (bv. plannen bijvoegen, foto's bijvoegen, materiaalgebruik vernoemen,...). Hierdoor kan je optimaal verder geholpen worden.

Na het verzenden van de aanvraag zal een medewerker van de dienst omgeving per mail antwoorden of contact opnemen met de aanvrager om een afspraak vast te leggen. 

Iedere maandagvoormiddag en elke eerste maandagavond van de maand kan je in het gemeentehuis zonder afspraak terecht bij Wonen Stadsregio Turnhout. Die dienst geeft je gepersonaliseerd advies bij al je vragen over wonen en premies

 

E-loket