Naar inhoud

Campagne #hallobeerse

#hallobeerse

Het was inwoonster Frida Nuyens die een tijdje geleden in de seniorenraad het voorstel deed om de Beersenaren aan te moedigen wat spontaner 'goeiedag' tegen elkaar te zeggen, ook tegen onbekenden. De seniorenraad vond het een hartverwarmend idee, klopte aan bij het gemeentebestuur en die maakte er prompt een prioritaire actie van in het jaaractieplan 2018!

Als gemeentebestuur zijn we het idee héél genegen: een goeiedag vóór, dóór en mét de Beersenaar!

De campagne werd op woensdag 21 maart 2018 gelanceerd op de wekelijkse markt. Leerlingen van het eerste leerjaar uit basisschool De Singel verrasten de Beersenaren met een lied én een goeiedag, gesteund door medewerkers van gemeente en de seniorenraad. Bezoekers die spontaan een goeiedag terug zegden, werden beloond met leuke gadgets, fietsen werden versierd met vlaggenwimpels en in de horecazaken werden bierviltjes uitgedeeld met het campagnelogo. 

We willen met deze positieve campagne een zo groot mogelijk publiek bereiken. Daarvoor voeren we een aantal zichtbare acties:

  • Borden in het straatbeeld met de slogan ‘#hallobeerse, Doe jij mee?’ ‘#hallovlimmeren, Doe jij mee?’;
  • Stickers op de wagens van gemeente & OCMW;
  • Bierviltjes in bv. het dienstencentrum, de cafetaria van de sporthal, … maar ook de horeca wordt betrokken;
  • Snoepjes worden uitgedeeld aan mensen die spontaan een goeiedag zeggen aan het onthaal, in de straten, … ;
  • Notitieblokjes met het campagnelogo worden uitgedeeld;
  • Fietswimpels fleuren de fietsen van onze Beersenaren op;
  • Kinderen kunnen een kleurplaat inkleuren of een versje verzinnen. De leukste inzendingen worden gepubliceerd in volgend Beers MagàZien én ze verdienen een heel leuk gadget!

Ook jij als Beersenaar kan dus je steentje bijdragen! Deel op sociale media jouw goeiedagfoto onder de hashtag: #hallobeerse. Jij doet toch ook mee?

Kleur de kleurplaat die je onderaan kan downloaden en bezorg ze aan de dienst communicatie. Of bezorg ons een leuk gedichtje. Je maakt daarmee kans op een leuk gadget!

Gemeente Beerse hoopt dat de Beersenaar de campagne steunt onder het motto ‘Jouw goeiedag maakt mijn dag!’. Download onderaan alvast de affiche #hallobeerse of #hallovlimmeren en hang die zichtbaar op aan je raam. Zo toon je dat ook jij een ander graag begroet met een warme 'hallo'.