Naar inhoud

Afvalkalender

gratis app Recycle!

Elk jaar krijg je thuis een afvalkalender. Daarop kan je terugvinden op welke dag welk afval wordt opgehaald. Je vindt er ook een beknopt overzicht van de sorteerregels.  

Voor de huis-aan-huis-ophalingen van grof vuil en hout moet je je vooraf telefonisch aanmelden bij IOK op het nummer 014 58 09 96 of mailen naar burgerzaken@beerse.be.


Belangrijk:

 • Sinds 2016 is de ophaling van snoeihout niet meer op afroep.
 • De telefonische ophalingen op afroep moeten niet meer gemeld worden bij de gemeente, maar bij IOK op het telefoonnummer 014 58 09 96.
 • Je kan de ophalingen op afroep niet meer via e-formulier aanvragen maar enkel telefonisch of per mail.
 • Voor ophaling van het grof vuil betaal je een bijdrage. Op elk stuk of elke bundel grof vuil moet je een sticker van 2,50 euro kleven. De stickers kan je aankopen bij het onthaal van het gemeentehuis.
 • Hieronder kan je de digitale versie van de afvalkalender van 2018 downloaden.
 • Voor de ophaling van glas zijn er in Beerse twee verschillende sectoren. Weet je niet in welke sector je straat thuishoort? Klik dan ook even op de achterkant van de kalender.
 • Er slopen enkele foutjes in de kalender:
  • Op de afvalkalender staat foutief vermeld dat er op woensdag 25 april 2018 een ophaling is voor PMD, restafval (RA) en grof vuil (GV). Die ophalingen gaan niet door. De eerstvolgende ophaling grof vuil (GV) staat gepland voor maandag 25 juni 2018. Je kan je daarvoor aanmelden bij IOK op het nummer 014 58 09 96 of mailen naar burgerzaken@beerse.be vóór dinsdag 19 juni.
  • Voor de grofvuilophaling van maandag 17 september kan je je telefonisch of per mail aanmelden tot en met 10 september.

Mis voortaan geen enkele afvalophaling met de app Recycle!
De gratis app, ontwikkeld door Fost Plus, Bebat en Recupel in samenwerking met IOK Afvalbeheer geeft je alle info over de afvalinzamelingen aan de hand van een handige afvalkalender met herinneringen, sorteerinfo en een overzicht van de inzamelpunten in je buurt. De app is beschikbaar voor Android en Apple en je kan hem downloaden via www.iok.be, via de Apple App Store (iOS) en de Google Play Store (Android).

Maar ook als je geen smartphone of tablet hebt, kan je nog steeds de ophaalkalender in je digitale agenda online inlezen via www.iok.be.

Voor meer informatie over de afvalkalender kan je terecht op het nummer 014 61 19 71 of e-mail: burgerzaken@beerse.be.

Voor ophalingen op afroep kan je telefonisch terecht op het nummer 014 58 09 96.