Naar inhoud

Leegstand

Sinds 1 januari 2010 is het gemeentebestuur bevoegd om een leegstandsbeleid te voeren. Het doel van dat beleid is om leegstaande panden in de gemeente zoveel mogelijk te activeren.

Leegstand kent immers een aantal negatieve effecten. Zo wordt een leegstaand pand vaak niet naar behoren onderhouden met op termijn zowel inpandige als uitwendige verloedering tot gevolg. In die zin heeft leegstand een negatief effect op de leefbaarheid van een straat en/of wijk. Dat terwijl er meer dan genoeg vraag is naar kwaliteitsvolle en betaalbare woningen!

Stadsregio Turnhout geeft uitvoering aan het leegstandsbeheer voor de gemeenten Beerse, Oud-Turnhout en Vosselaar. Sinds 2015 is er een samenwerking in voege met de stad Turnhout.

 

Om de brochure ‘leegstand opsporen en verhelpen’ van Stadsregio Turnhout te raadplegen klik hier.’

Je kan  het reglement met daarin alle bepalingen over de opname van panden in het leegstandsregister en de gemeentelijke heffing hier downloaden en nalezen.

Meer informatie over leegstand? Dennis Peeters - Wonen Stadsregio Turnhout - e-mail: dennis.peeters@stadsregioturnhout.be - gsm 0493 55 31 25