Naar inhoud

Loopparcours De Epelaar

Nieuw looppad De Epelaar krijgt het peterschap van loopgroep Beerse!

Op zondag 20 mei 2012 werd het nieuwe looppad De Epelaar officieel ingehuldigd! Het joggingpad slingert doorheen de bosrijke omgeving van het natuurgebied De Epelaar, gelegen op het einde van de Beemdenstraat te Beerse. Het bestaat uit 2 aparte lussen die samen kunnen gecombineerd worden. In totaal bedraagt het looptraject 5,6 km.

Het project werd gefinancierd door BLOSO en het Autonoom Provinciebedrijf Sport van de Provincie Antwerpen. Beide partners zorgden voor het officiële startbord en de volledige bewegwijzering. De dienst openbare werken van de gemeente Beerse zorgde voor het plaatsen van uniforme paaltjes en wegwijzertjes.

Onder ruime belangstelling van alle partners werd het nieuwe looppad in de voormiddag ingelopen. Voor alle deelnemers was een kleine attentie voorzien.

Het joggingpad zal in de toekomst beheerd worden in samenspraak met de loopgroep Beerse. Het peterschap werd toegewezen aan Dirk Van Springel loopatleet in hart en nieren. Dirk zal het looptraject regelmatig aan een inspectie onderwerpen. Dit om te kijken of alle bewegwijzering en het looppad zelf nog in goede staat zijn! Bij onregelmatigheden en/of  uit te voeren herstellings- werken zal de dienst sport van de gemeente Beerse gerapporteerd worden. Op deze wijze hopen we het nieuwe joggingpad in de best mogelijke conditie te houden.

Samen met de gemeentelijke sportraad onderzoekt de dienst sport waar in hetzelfde gebied de nieuwe fit-o-meter zal gelokaliseerd worden. Samen met het looppad moet dit initiatief tegemoet komen aan de vraag van kleinschalige natuurgebonden sportinfrastructuur. De recreatieve invulling van nieuwe sportinitiatieven op het domein De Epelaar moet ervoor zorgen dat sport en natuur mekaar aanvullen! Een waardevol natuurgebied waar mountainbiken, joggen, wandelen, nordic walking naar hartelust kunnen beoefend worden.