Naar inhoud

Hoe werkt de ambulancedienst?

Indien iemand het noodnummer 112 of 112-app gebruikt, gaat de noodcentrale in Antwerpen kijken welke ziekenwagen vrij is en het snelste ter plaatse kan zijn.

In het geval dat het Ambulancedienst Beerse is, zal de ziekenwagen binnen de wettelijke 3 minuten vertrekken, vanuit hun standplaats in de IJzerstraat en begeeft zich prioritair ter plaatse.

Eenmaal ter plaatse dienen de ambulanciers (soms vergezeld van een verpleegkundige) de nodige zorgen toe en maken het slachtoffer klaar voor transport. Komt de M.U.G ook, dan dienen de ambulanciers (soms vergezeld van een verpleegkundige) de nodige zorgen toe en maken ze alles klaar voor de komst van de M.U.G om dan samen het slachtoffer klaar te maken voor transport naar (meestal) de dichtstbijzijnde erkende spoedgevallendienst.   

Bij de ambulancedienst van Beerse zijn er 2 beroepskrachten werkzaam als ambulancier, aangevuld met een 40-tal vrijwilligers. Samen verzorgen zij een 24/7 permanentie. Zowel de beroepskrachten als de vrijwilligers volgen jaarlijks minimum 24 uren bijscholing om er zo voor te zorgen steeds de juiste zorgen toe te dienen. Er wordt veel aandacht geschonken aan het materiaal. Zo is de ziekenwagen het neusje van de zalm. Er gaat veel aandacht naar comfort en veiligheid voor onze patiënten en de ambulanciers. Aan boord zijn alle wettelijke voorgeschreven apparaten en hulpmiddelen aanwezig, aangevuld met professionele toestellen.

 

Wil je nog meer weten over de Ambulancedienst Beerse vzw? Suft dan naar www.ambulancedienst-beerse.be