Fluxus: nauwe samenwerking tussen IBO Beerse, kinderdagverblijf Dol-Fijn, ‘t Locomotiefje en hun schoolopvang

Het lokaal bestuur Beerse gaat aan de slag met het project ‘Doorgaande Lijn’ van de Vlaamse overheid. Met dit project willen we de kinderopvang, kleuterschool en naschoolse opvang beter op elkaar afstemmen.  

Kinderen bewegen zich dagelijks tussen thuis, kinderopvang, school, buurt en buitenschoolse activiteit. Kinderen, hun ouders en de omgeving hebben voordeel bij zo veel mogelijk continuïteit. Daarom roept de Vlaamse overheid de kinderopvang, de kleuterschool en de naschoolse opvang op om meer af te stemmen en samen te werken. Lies Michiels, directeur van kinderdagverblijf Dol-Fijn diende een projectaanvraag in met succes.  

Het project werd gedoopt tot ‘Fluxus’ waarbij gisterenavond de verschillende organisaties een kick-offmeeting organiseerden. Samen met 11 andere gemeentes zijn we pionier voor dit warm project. De komende 3 jaar gaan kinderdagverblijf Dol-Fijn, basisschool ’t Locomotiefje en Initiatief Buitenschoolse Opvang (beter gekend als IBO) samen aan de slag om de overgang van de kinderopvang naar school vlot te laten verlopen voor de kinderen.  

Het team van IBO werkt met veel enthousiasme mee aan deze samenwerking. Ze zullen de komende jaren mee nadenken over concrete acties om dit project te doen slagen. Initiatief Buitenschoolse Opvang hoopt sterke samenwerkingen te kunnen uitbouwen waarmee de werking in de toekomst alleen maar kan verbeteren. Het zal een leerrijke periode worden waarbij het team heel wat ideeën kan opdoen die we nadien kunnen gebruiken in samenwerkingen met andere partners zoals scholen, opvanginitiatieven maar ook met ouders, kinderen, medewerkers....  

Meer info over Doorgaande Lijn: https://www.opgroeien.be/doorgaande-lijn  

Gepubliceerd op woensdag 4 mei 2022 om 11:18