Je voorlopig rijbewijs aanvragen doe je in enkele kliks

Sinds 19 september 2023 kunnen bestuurders hun voorlopig rijbewijs (van alle modellen) gemakkelijk online aanvragen via BelDrive, een handige web- en smartphone-applicatie ontwikkeld door de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer. En alsof dat nog niet genoeg is, zal het later dit jaar ook mogelijk zijn om je definitief rijbewijs op dezelfde manier aan te vragen. Dankzij deze administratieve vereenvoudiging hoef je nog maar één keer naar het gemeentehuis te komen om je voorlopig rijbewijs af te halen, en - in een latere fase - ook het definitieve rijbewijs.

Hoe werkt BelDrive?

Je kan de applicatie gebruiken via beldrive.apps.mobilit.fgov.be, door met je smartphone de QR-code op de affiches in de examencentra en de rijscholen te scannen.

Het indienen van je aanvraag is een fluitje van een cent. Door simpelweg foto's te maken van je documenten en ze te uploaden in de app, is je aanvraag binnen de kortste keren voltooid. Dankzij BelDrive is het verkrijgen van een voorlopig rijbewijs nog nooit zo snel en eenvoudig geweest!

Om er zeker van te zijn dat het document bij de juiste persoon terechtkomt, moet je je voorlopig rijbewijs wel nog persoonlijk bij de dienst burgerzaken afhalen, omdat een visuele controle noodzakelijk is.

Meer info

Contacteer onze dienst Burgerzaken

Gepubliceerd op donderdag 21 mrt 2024 om 08:33