Naar inhoud

Welzijnszorg Kempen zoekt een functionaris gegevensbescherming

Welzijnszorg Kempen is op zoek naar nieuwe collega's. Een functie daarvan is 'functionaris gegevensbescherming'. 

Welzijnszorg Kempen zoekt een functionaris gegevensbescherming

Welzijnszorg Kempen, welzijnsvereniging, fungeert als koepel van 27 OCMW’s. Voor de dienst informatieveiligheid is de organisatie momenteel op zoek naar een functionaris gegevensbescherming. Het betekent dat je ook in contact zal komen met het lokaal bestuur Beerse. 

Wil jij je inzetten om lokale besturen te adviseren, sensibiliseren en controleren zodat ze zeker correct omgaan met de privacy van burgers en hun personeel? Vind jij het uitdagend om de brede en vaak complexe regelgeving om te zetten in begrijpbare en werkbare oplossingen? Hou je ervan collega’s in deze materie wegwijs te maken? Wil jij mee het team versterken en zo de gemeenten, OCMW’s, scholen en woonzorgcentra in regio Kempen nog beter begeleiden rond privacy en informatieveiligheid? Dan is deze vacature iets voor jou!

Taakomschrijving

Je ondersteunt de aangesloten besturen in hun beleid inzake privacy en informatiebeveiliging zodat ze voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR) in het algemeen en aan de voorwaarden voor toegang tot en gebruik van beveiligde overheidstoepassingen met gevoelige informatie in het bijzonder. 
Samen met je collega’s sta je in voor sensibilisering, begeleiding, advies en controle inzake het verzamelen, gebruiken en beheren van (persoons)gegevens.

Functievereisten

Je bent in het bezit van een master- of bachelor-diploma.
Je bent vertrouwd met het vakgebied omtrent informatieveiligheid en privacywetgeving.
Een juridische achtergrond of affiniteit hiermee strekken tot aanbeveling.
Enige kennis van informatica in het algemeen, van automatisatie (hard- en software) en netwerken is wenselijk.
Je beheerst de Nederlandse taal vlot (spreken én schrijven).
Je hebt de Belgische nationaliteit.
Je beschikt over een rijbewijs B en een wagen.

Meer weten of solliciteren? Surf naar https://www.welzijnszorgkempen.be/vacatures/welzijnszorg-kempen/welzijnszorg-kempen-zoekt-functionaris-gegevensbescherming-data-0 

Datum van het bericht: maandag 13 september 2021
Huidig nieuwsoverzicht