Naar inhoud

Ken jij speelbos De Epelaar al?

Zin om te ravotten in het bos? Dat kan, in de speelzones van speelbos De Epelaar. Ontdek meer over dit verborgen pareltje in dit artikel. 

Ken jij De Epelaar al?

Speelzones zijn stukken natuurreservaat of bos waar kinderen en jongeren vrij kunnen spelen en daarbij de paden mogen verlaten. Je mag er kampen bouwen of zelfs een touwenparcours aanleggen, zolang je na de activiteit alle constructies weer verwijdert en het bos in zijn oorspronkelijke staat terugbrengt.

In het speelbos zijn geen extra speelmaterialen toegevoegd. Het is de aanwezige natuur, zoals dode takken, omgevallen bomen... die inspireert tot spelen. Je kan er telkens terecht tussen 8 en 22 uur. 

De Epelaar is zo'n gebied in onze gemeente waar de kids zich kunnen amuseren. De Epelaar is toegankelijk via de parking Beemdenstraat of met de fiets via de Biezenstraat en zandweg De Schrieken. Vanuit Vlimmeren bereik je het speelbos gemakkelijk per fiets via Wetschot en Haarlebeek.

Kinderen kunnen spelen terwijl ouders sporten op de natuuromlopen of fit-o-meter, een wandeling maken of een mountainbikerit maken op het parcours vlakbij. 

Datum van het bericht: maandag 02 augustus 2021
Huidig nieuwsoverzicht