Naar inhoud

Nieuwe natuurloop in De Pomp – Blakheide - Kolonie

Onze gemeente is een nieuwe natuurloop rijker! De nieuwe looplussen zijn samen 16 km lang en doorkruisen de mooiste natuurgebieden van de gemeentes Beerse, Rijkevorsel en Merksplas. De 100% natuurlopen vormen een permanent parcours dat lopers langs unieke natuur in Vlaanderen brengt. 

Foto: Jan Hulselmans
De natuurloop bestaat uit 3 lussen in verschillende natuurgebieden. De afstanden (4,2 – 5,2 en 6,9) kunnen gecombineerd worden waardoor elke loper er zijn of haar sportieve uitdaging vindt. De natuurgebieden tonen veel verscheidenheid waardoor er heel wat variatie zit in de verschillende parcours.
 
Ter hoogte van het speelpleintje Poelberg (Rijkevorsel) start de groene lus van 4,2 km doorheen De Pomp. De blauwe lus van 6,9 km kan je starten vanaf de parking Blakheide (Beerse) of de parking aan de Plantentuin (Merksplas). De rode lus van 5,2 km start dan weer aan Merksplas Kolonie.
 
Trek je loop- of wandelschoenen aan en kom gezonde lucht tanken in het groen!
 
De nieuwe natuurloop is het mooie resultaat van een goede samenwerking tussen Merksplas, Rijkevorsel, Beerse, Sport Vlaanderen en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB).
 
Meer informatie over de natuurlopen: www.natuurenbos.be/natuurlopen
Meer informatie over de loopomlopen: www.sport.vlaanderen/loopomlopen
Datum van het bericht: donderdag 24 juni 2021
Huidig nieuwsoverzicht