Naar inhoud

Verkeershinder en omleidingen in de zomermaanden

We bundelden een aantal wegenis- en nutswerken en evenementen die de komende tijd plaatsvinden en mogelijk tot enige verkeershinder of plaatselijke omleidingen kunnen leiden.

Werken en verkeershinder in de zomermaanden

Wegeniswerken Gierleseweg

Op 26 juli worden er wegeniswerken uitgevoerd in opdracht van Pidpa op de Gierleseweg ter hoogte van huisnummer 34. De werken starten na 9u 's ochtends en het verkeer wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichten.

Speelstraten 

Deze zomer worden enkele straten omgetoverd tot speelstraat. Deze straten worden volledig voor verkeer afgesloten: 

 • Daliastraat (17 - 25 juli)
 • Het Laar (11 – 15 augustus)
 • Kardinaal Cardijnlaan (24 – 30 juli)
 • Krommenhof (28 augustus)

 

Werken brug 8 in Rijkevorsel vanaf juli

In juli en augustus wordt er gewerkt aan brug 8 in Rijkevorsel. Hiervoor is een omleiding voorzien die gedeeltelijk over het grondgebied van onze gemeente gaat. 

Kruispunt Kapelstraat-Schransdriesstraat 

Vanaf woensdag 26 mei zal de Kapelstraat afgesloten worden waardoor doorgaand verkeer niet mogelijk is. De Kapelstraat wordt afgesloten tussen het kruispunt met Schransdriesstraat en Molenvloed.

Tijdelijke wegversmalling Sint-Corneliusstraat

Van 2 tot 6 augustus wordt er gewerkt in de Sint-Corneliusstraat. Het verkeer wordt geregeld aan de hand van voorrangsborden. Fietsers moeten de weg oversteken. 

Comedy Circus

Van 4 augustus (na 14u) tot en met 8 augustus 2021 gaat het evenement “comedy circus” door op het Kerkplein in Beerse centrum. Er geldt dan een stilstaan- en parkeerverbod op parking Zuid (volledig).

Werken Korte Kwikstraat

In de Korte Kwikstraat ter hoogte van huisnummer 12 vinden er werken plaats in verschillende fases voor de uitvoering van tien grondmechanische proeven (grondsonderingen, grondboringen, plaatsen peilbuizen en infiltratieproeven).  Fase 1 is op 12 juli uitzonderlijk al gestart met een mobiele werf die geen hinder veroorzaakt.

In latere fases zal de straat worden afgesloten. Bewoners ontvangen voor aanvang van de volgende fases steeds een brief van de aannemer.

 • Fase 2 loopt van 2 t.e.m. 13 augustus
 • Fase 3 loopt van 16 augustus t.e.m. 10 september

 

Asfalteringswerken Heilaarstraat

Van 9 t.e.m. 13 augustus krijgt de Heilaarstraat in opdracht van onze gemeente een nieuwe asfaltlaag. Er wordt dan tijdelijk een omleiding voorzien. Bewoners worden geïnformeerd met een bewonersbrief.

Werken i.o.v. Proximus op diverse locaties

Van 9 t.e.m. 20 augustus worden er in opdracht van Proximus zogenaamde blaaswerken uitgevoerd op diverse locaties waarbij er mogelijks putten gegraven worden. 

 • Oosteneind 23 en 11
 • Veldstraat 45
 • Vrijwilligersstraat 11 en 111
 • Ijzerstraat 1
 • Molenberg 3 en 40

 

Buurtfeest Kardinaal Cardijnlaan

"De kardinalen" organiseren hun jaarlijkse buurtfeest in de Kardinaal Cardijnlaan op 14 en 15
augustus 2021. De straat zal voor de gelegenheid afgesloten worden voor alle verkeer tussen huisnummer 30 en huisnummer 40.

Alle werken bekijken? Check stratenplan.beerse.be 

Meer informatie? Dienst openbare werken - tel. 014 600 640 - e-mail: project@beerse.be 

Datum van het bericht: vrijdag 16 juli 2021
Huidig nieuwsoverzicht