Naar inhoud

UPDATE - werken kruispunt Schransdriesstraat-Houtseweg-Brug6 - 19-10

Door de weersomstandigheden hebben de werken enkele dagen vertraging opgelopen. Op 19 oktober starten de werken aan het kruispunt Schransdriesstraat-Houtseweg-Brug 6.

werken kruispunt Schransdriesstraat-Houtseweg-Brug 6

Duurtijd van de werken

Afhankelijk van de weersomstandigheden worden de werken afgerond op 1 januari 2021.

 

Doorgang aan het kruispunt

De aannemer zorgt ervoor dat  de lokale supermarkt maximaal bereikbaar is. Dat wil zeggen:

  • klanten kunnen via de Vaartstraat of Houtseweg over de minder hinder steenslagfundering tot aan de winkel geraken. Via welke kant van de weg hangt af van de fase van de werken. Eerst worden de werken uitgevoerd van het kruispunt richting Houtseweg en is doorgang enkel mogelijk via de Vaartstraat.
  • de doorgang over de werfzone is op eigen risico
  • bij slechte weersomstandigheden kan de doorgang minder toegankelijk zijn
  • het verkeer over Brug 6 naar Den Hout is niet meer mogelijk vanaf het ogenblik dat de aannemer ter hoogte van de Vaartstraat werken uitvoert.

 

Zwakke weggebruikers

De voetpaden blijven zo lang mogelijk behouden. Let wel: in de week van 19 tot 23 oktober voert Proximus leidingwerken uit op het voetpad. Het gaat daarbij om het gedeelte aan de rechter kant als je van de Houtseweg komt (even huisnummers).

Oversteken is, net zoals aan de Vinkenpad, op eigen risico. Er wordt, in overleg met de school, geen gemachtigd opzichter voorzien. Voor kinderen, minder mobielen en ouderen is het zeker aangeraden de veilige omleidingsroute te gebruiken.

Kom je als fietser of voetganger van Brug 6, dan kan je via de parking aan het kanaal nog richting de Vaartstraat. Er is een fiets-/voetgangersverbinding tussen de parking aan het kanaal en de parking aan de kant van de Vaarstraat.

 

Algemeen

De werfzone is en blijft verboden zone voor onbevoegden.

De aannemer tracht voor bewoners een maximale toegang naar hun woningen te voorzien zodat ze buiten de werktijden van en naar de woning kunnen. Tijdens de fase van het plaatsen van de goten en boordstenen in glijbekisting is er geen toegang tot de percelen en tot de lokale supermarkt.

De fiets- en voetpaden worden aangelegd vanaf Brug 6 richting de kapel. Dat was in eerste instantie anders voorzien, maar om de supermarkt en school zo snel mogelijk terug bereikbaar te maken, werd er voor deze werkwijze gekozen.

De start van de werken in de zijstraten is nog niet gekend.

Voor alle vragen over riolering kunnen de bewoners Fluvius contacteren. Voor andere vragen over de werken, kan je de werfleider op de werf aanspreken. 

De aannemer informeert de bewoners en handelaar tijdig via een bewonersbrief.

Meer info kan je hier terugvinden.

Datum van het bericht: donderdag 08 oktober 2020
Huidig nieuwsoverzicht