Naar inhoud

Twee leerlingen basisschool De Singel besmet met corona

In basisschool De Singel werd bij twee leerlingen van het vijfde leerjaar een besmetting met het coronavirus vastgesteld. De leerlingen van de twee klassen van het vijfde leerjaar en vier leerkrachten moeten twee weken in thuisquarantaine. De school heeft de ouders van de leerlingen op de hoogte gebracht en volgde nauwgezet alle noodzakelijke stappen die de overheid opgelegd heeft.

De Singel

Twee leerlingen van het vijfde leerjaar van basisschool De Singel testten positief. Alle ouders van de lagere school werden via een brief op de hoogte gebracht. De ouders van de leerlingen van het vijfde leerjaar werden telefonisch gecontacteerd.

Meteen is een contactonderzoek opgestart via het CLB, zodat kon worden nagegaan met wie de leerlingen op school allemaal contact hebben gehad. Leerlingen en leerkrachten die nauw contact hadden met de besmette kinderen, moeten in thuisquarantaine en zichzelf laten testen. Is de test negatief dan blijven zij gedurende veertien dagen in quarantaine omdat de incubatieperiode zo lang duurt. Wie positief test, maar geen symptomen vertoont, moet zeven dagen in thuisisolatie. De besmettelijke periode voor personen zonder klachten duurt immers zeven dagen.

De twee klassen en hun leerkrachten zitten momenteel in thuisisolatie. De andere leerlingen en leerkrachten mogen naar school blijven gaan. De school blijft dus gewoon open. “De nodige veiligheidsmaatregelen worden strikt toegepast op onze school. Er is geen reden tot paniek. We volgen de situatie nauw op”, benadrukt directeur Inge Dries.

Het lokaal bestuur Beerse werd op de hoogte gebracht en volgt de verdere ontwikkelingen mee op.

Datum van het bericht: woensdag 16 september 2020
Huidig nieuwsoverzicht