Naar inhoud

Mondmaskers verplicht op voetpaden kernwinkelgebied vanaf 25 juli

Het lokaal bestuur trekt de federale beslissing om een mondmasker te verplichten door naar de voetpaden van het kernwinkelgebied van Beerse. Dat betekent dat iedereen ouder dan 12 jaar die te voet het kernwinkelgebied van Beerse betreedt vanaf zaterdag 25 juli verplicht een mondmasker moet dragen. De plaatsen waar een mondmaskerverplichting geldt, worden aangeduid door middel van affiches. In alle publieke ruimtes in de openbare gebouwen van lokaal bestuur Beerse én op de wekelijkse markt is het dragen van een mondmasker reeds verplicht sinds woensdag 22 juli. 

mondmaskers verplicht

Vanaf zaterdag 25 juli verplicht de federale overheid het dragen van mondmaskers op onder meer markten en in publieke ruimtes van openbare gebouwen. In Beerse geldt die verplichting reeds sinds woensdag 22 juli. Het lokaal bestuur trekt de maatregel van de federale overheid nu door naar de voetpaden van het kernwinkelgebied van Beerse: Lindenlaan, Kerkplein, Schoolstraat, Gasthuisstraat. Het verplichten van mondmaskers voor voetgangers in het kernwinkelgebied is voor het bestuur een logische stap gezien de evolutie van de lokale coronacijfers.

Door middel van affiches wordt aangeduid op welke plaatsen het dragen van een mondmasker verplicht is. De verplichting geldt enkel op de voetpaden. Mensen die op de rijweg fietsen, moeten dus geen mondmasker dragen.


Blijf de zes gouden regels respecteren
Ook als je een mondmasker draagt, blijven de ‘zes gouden regels’ van kracht:

  1. Was of ontsmet regelmatig je handen. Geef geen kus of handen bij het begroeten.
  2. Doe zoveel mogelijk activiteiten in openlucht. Buiten is het risico op besmetting veel kleiner. Als dat niet kan, zorg je voor voldoende ventilatie van de ruimte.
  3. Wees extra voorzichtig voor mensen die tot een risicogroep behoren.
  4. Respecteer altijd en overal de afstand van 1,5 meter. Dat geldt niet voor mensen uit je eigen huishouden, kinderen jonger dan 12 jaar onder elkaar en mensen uit je uitgebreide bubbel van vijftien personen. Als je de veiligheidsafstand niet kan respecteren, dan draag je een mondmasker.
  5. Nauwere sociale contacten zijn op individuele basis mogelijk met vijftien verschillende personen. Die groep mag wekelijks wisselen. Op die manier blijven de onderlinge sociale contacten in onze samenleving nog beperkt én blijft contactopvolging haalbaar bij een eventuele besmetting.
  6. Onderneem je een groepsactiviteit? Beperk de groep tot maximum vijftien personen, inclusief kinderen. Dat geldt voor activiteiten bij je thuis of buitenshuis, zowel binnen als in openlucht.

Meer informatie? Tinneke Claeys – algemeen directeur – tel. 014 62 25 86 – e-mail: secretariaat@beerse.be

Datum van het bericht: vrijdag 24 juli 2020
Huidig nieuwsoverzicht