Naar inhoud

Mondmasker verplicht in alle openbare gebouwen van lokaal bestuur Beerse vanaf 22 juli

Het lokaal bestuur trekt de federale beslissing om een mondmasker te verplichten door naar alle publieke ruimtes in de openbare gebouwen van lokaal bestuur Beerse. Dat betekent dat iedereen ouder dan 12 jaar die een openbaar gebouw van lokaal bestuur Beerse betreedt, vanaf woensdag 22 juli verplicht is om een mondmasker te dragen in de publieke ruimtes.

mondmasker verplicht in publieke ruimtes lokaal bestuur Beerse

Sinds zaterdag 11 juli verplichte de federale overheid het dragen van mondmaskers in winkels, bioscopen, theater-, concert en conferentiezalen, gebedshuizen, musea en bibliotheken. Het doortrekken van die maatregel naar alle publieke ruimtes in de gebouwen van lokaal bestuur Beerse – wat per definitie drukke publieke plaatsen zijn – vormt voor het bestuur een logisch gevolg voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers. 

Bezoekers die binnengaan in een van onze openbare gebouwen, zijn verplicht een mondmasker op te zetten in de publieke ruimtes.

Blijf de zes gouden regels respecteren
Ook als je een mondmasker draagt, blijven de ‘zes gouden regels’ van kracht:

  1. Was of ontsmet regelmatig je handen. Geef geen kus of handen bij het begroeten.
  2. Doe zoveel mogelijk activiteiten in openlucht. Buiten is het risico op besmetting veel kleiner. Als dat niet kan, zorg je voor voldoende ventilatie van de ruimte.
  3. Wees extra voorzichtig voor mensen die tot een risicogroep behoren.
  4. Respecteer altijd en overal de afstand van 1,5 meter. Dat geldt niet voor mensen uit je eigen huishouden, kinderen jonger dan 12 jaar onder elkaar en mensen uit je uitgebreide bubbel van vijftien personen. Als je de veiligheidsafstand niet kan respecteren, dan draag je een mondmasker.
  5. Nauwere sociale contacten zijn op individuele basis mogelijk met vijftien verschillende personen. Die groep mag wekelijks wisselen. Op die manier blijven de onderlinge sociale contacten in onze samenleving nog beperkt én blijft contactopvolging haalbaar bij een eventuele besmetting.
  6. Onderneem je een groepsactiviteit? Beperk de groep tot maximum vijftien personen, inclusief kinderen. Dat geldt voor activiteiten bij je thuis of buitenshuis, zowel binnen als in openlucht.
Datum van het bericht: woensdag 15 juli 2020
Huidig nieuwsoverzicht