Naar inhoud

Een goede start van het nieuwe schooljaar... dankzij jou!

Iedere zomer lopen in de provincie Antwerpen bijna 100.000 leerlingen uit het lager onderwijs en de eerste graad van het secundair onderwijs kans op een leerachterstand … in een normaal schooljaar! Maar 2019-2020 was geen normaal schooljaar. Leerlingen hebben door de coronacrisis wekenlang niet op een normale manier les gekregen. Alle experten zijn het erover eens dat dit een ernstig effect zal hebben op hun leerontwikkeling. Deze zomer kan jij mee het verschil maken!

Provincie Antwerpen leert

Werk mee aan de zomerschool

De provincie Antwerpen ondersteunt deze zomer in zoveel mogelijk steden en gemeenten de organisatie van zomerscholen. Geen saaie bedoening, maar vrolijke dagen met sport en spel, waar kinderen ook nog slimmer van worden. Voor de begeleiding is het alle hens aan dek. Ook jij kan je steentje bijdragen en kinderen op een leuke manier voorbereiden op het nieuwe schooljaar.

Uren maken het verschil

Wellicht is er in juli of augustus ook in jouw buurt zo’n zomerschool. Het zou fantastisch zijn als jij je daar ook enkele uren vrij voor zou kunnen maken. Samen met Schoolmakers zorgt de provincie voor professionele ondersteuning bij de voorbereiding en tijdens de zomerschool. Zelfs kant-en-klare lespakketten, didactische materialen en spelactiviteiten worden voorzien.

Nuttig, én leuk op je cv

Leerlingen begeleiden op een zomerschool is niet alleen nuttig, maar ook een onvergetelijke en zeer verrijkende ervaring. Iedere begeleider krijgt een attest om toe te voegen aan je curriculum vitae, een troef voor de rest van je leven. Extra voor studenten: een aantal hogescholen erkennen je aandeel in de zomerschool als (onderdeelvan je) stage. Neem contact op met je stagecoördinator.

Wie zoeken we?

Leerkrachten, leerkrachten in opleiding, leerkrachten op pensioen, leerlingbegeleiders, ondersteuners, psychologen, pedagogen, logopedisten, jeugdwerkers, maatschappelijk werkers, sport- en speelpleinmonitoren, ... Iedereen met een warm hart voor onderwijs en ervaring in het begeleiden van kinderen. Trommel dus ook je vrienden en kennissen op. Iedereen kan helpen!

Schrijf je vandaag nog in!

Meer informatie, een antwoord op de meest gestelde vragen én een knop om je meteen (vrijblijvend) aan te melden als vrijwilliger voor de zomerscholen vind je op www.provincieantwerpenleert.be

Datum van het bericht: maandag 29 juni 2020
Huidig nieuwsoverzicht