Naar inhoud

Bezorg mantelzorgers een applauskaart op Dag van de Mantelzorg!

Op 23 juni 2020 is het Dag van de Mantelzorg. Ken je een mantelzorger? Steek hem of haar dan een hart onder de riem met een applauskaart!

Applauskaart

Ken jij iemand die voor korte of lange tijd en onbetaald zorgt voor een naaste, zoals een ouder, kind, familielid, kennis of buur? Dan ken je een mantelzorger. Zij zijn van onschatbare waarde in onze samenleving.  Zeker in deze tijden is hun inzet enkel nog maar belangrijker geworden en voor vele mensen zelfs onmisbaar. Het is een uitdagende en soms risicovolle taak die ze ter harte nemen. Respect daarvoor!

Wij zetten de mantelzorgers heel graag in de bloemetjes. Op dinsdag 23 juni is het 'Dag van de Mantelzorg'. Door de coronamaatregelen gaan er helaas geen activiteiten door. Toch is er een leuk alternatief voorzien om een dik applaus te geven aan de mantelzorgers in onze regio.

We voorzien een applauskaart die je op de ‘Dag van de Mantelzorg’ kan bezorgen aan een mantelzorger in jouw buurt. Je kan het printen en met de post opsturen of je kan het digitaal bezorgen. Je kan de applauskaart onderaan downloaden.

We willen alle mantelzorgers een hart onder de riem steken en hen bedanken voor hun inzet.

Initiatief van het Mantelzorgcafé ‘De Vier Wegen’

De gemeenten Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar, Zorggroep Orion en iDROPS organiseren met de steun van Kom op tegen Kanker het rondreizende Mantelzorgcafé 'De Vier Wegen'. Dit maandelijkse ontmoetingsmoment waar mantelzorgers elkaar in een gezellige sfeer kunnen leren kennen, wil meebouwen aan een nog breder ondersteuningsaanbod voor mantelzorgers. Naast sociaal contact komen ook inhoudelijke en ontspannende thema’s aan bod die volledig door de mantelzorgers zelf worden gekozen.

Door de coronacrisis kunnen de activiteiten helaas niet doorgaan, net zoals de activiteiten van ‘Dag van de Mantelzorg’. In het najaar hopen wij opnieuw een aanbod te doen. Dus houd alvast de volgende website in de gaten: mantelzorghub.be/cafes/de-vier-wegen. Je vindt er ook een infokrant terug met tips rond mantelzorg in coronatijden.

Meer informatie? www.stadsregioturnhout.be/post/dag-van-de-mantelzorg-in-stadsregio-turnhout

Datum van het bericht: zaterdag 20 juni 2020
Huidig nieuwsoverzicht