Naar inhoud

Werken rotonde complex 22 'Beerse' van E34 vanaf 2-6

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert dit jaar enkele kleine aanpassingen uit aan de rotonde op de N132 in Lille, ter hoogte van de op- en afritten 22 van de E34. Richting de Beersebaan (N132) wordt een extra invoegstrook aangelegd om de doorstroming op de rotonde te verbeteren. Tijdens deze werken, die ongeveer 4 weken in beslag nemen, zal ook tijdens één weekend de rijrichting Beerse afgesloten zijn voor doorgaand verkeer.

omleidingsplan

Wegen en Verkeer gaat ruimte vrijmaken voor een extra invoegstrook op de afslag richting Beerse (N132), door het verwijderen van een betonnen schacht in de middenberm. De schacht deed dienst als lichtkoker voor de onderliggende voetgangerstunnel, maar wordt nu gedicht. Zonder dit obstakel verhoogt de veiligheid voor de afdraaiende voertuigen vanop de rotonde richting Beerse. De huidige middenberm aan de afslag wordt verder verhard en gebruikt als invoegstrook.

De extra capaciteit aan de afslag zou moeten zorgen voor een vlottere doorstroming op de rotonde, vooral tijdens de drukke ochtendspits. Er ontstaat immers een dubbele afslagstrook richting Beerse, die overgaat op de nieuwe invoegstrook. 
Door een aanpassing  van de wegmakeringen zal ook het oprijden van de rotonde vlotter verlopen, komende vanuit richting Beerse.

Minderhinder-maatregelen: weekendwerk en omleiding

Deze werken starten op dinsdag 2 juni 2020.

Tijdens de werken blijft doorgaand verkeer richting Beerse mogelijk. Dat zal echter via een versmalde rijstrook aan de werfzone gebeuren, die al wordt ingezet vanop de rotonde. Hierdoor zal er gedurende een maand extra verkeershinder zijn op de rotonde, en bij uitbreiding op de afritten van de E34.

OPGELET: Tijdens het eerste weekend van juni wordt de betonnen koker aan de afslag zorgvuldig verwijderd. Voor de veiligheid van de arbeiders, wordt de rijrichting Beerse tijdens dat weekend aan de rotonde afgesloten voor verkeer. Een omleiding wordt aangegeven via de E34, complex 21 ‘Lille’,  en Oostmalle.

De voetgangerstunnel onder de N132 wordt afgesloten tot het einde van de werken, eind juni. Er kan gebruik gemaakt worden van de andere fiets- en voetgangerstunnels onder de rotonde.

Het werkweekend aan de rotonde Beersebaan N132 vindt plaats op zaterdag 6 en zondag 7 juni 2020. Rijrichting Beerse afgesloten (zie omleidingsplan).

Meer informatie vind je op de website van Wegen en Verkeer.

Datum van het bericht: dinsdag 26 mei 2020
Huidig nieuwsoverzicht