Naar inhoud

Lokaal bestuur neemt maatregelen tegen coronavirus

-UPDATE 18 maart 2020-

Na de beslissing van de federale overheid om zware maatregelen te treffen, neemt ook het lokaal bestuur van Beerse waar nodig striktere maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De eerdere beslissing om alle activiteiten af te gelasten wordt versterkt door de beslissing van de federale regering: enkel essentiële verplaatsingen en samenscholingsverbod. Alle maatregelen gelden voorlopig tot en met 5 april.

logo buitengewoon Beerse

Up-to-date informatie en een overzicht van veelgestelde vragen zijn beschikbaar op https://www.info-coronavirus.be/nl/.  Je kan ook steeds met vragen terecht op het nummer 0800 14 689.

 

 

Welke diensten sluiten?

Om onze burgers & medewerkers te beschermen en het risico op mogelijke verspreiding van het virus te verkleinen, neemt het lokaal bestuur maatregelen voor de dienstverlening.

 • Het gemeentehuis, Sociaal Huis, GC ’t Heilaar en de Loods sluiten de deuren voor vrije inloop. Je kan de diensten telefonisch en per mail bereiken. Voor de juiste contactgegevens kan je hier terecht. We vragen je om bezoek uit te stellen als het niet dringend of noodzakelijk is. Je kan heel wat documenten en attesten digitaal aanvragen via www.beerse.be/e-loket. Nog een tip: probeer zoveel mogelijk met bancontact te betalen.
 • De bibliotheek sluit de deuren voor vrije inloop. Materialen kunnen enkel nog via reservatie worden ontleend. Voor de juiste werking, kijk hier. Materialen kunnen doorlopend worden ingeleverd via de boekenschuif. De bib blijft bereikbaar per telefoon en mail.
 • Het sportcentrum gesloten voor vrije inloop, maar blijft telefonisch en per mail bereikbaar.

 

 

Regeling scholen en kinderopvang

Alle lessen worden geschorst maar scholen blijven de opvang verzekeren voor de leerlingen van wie ouders niet in opvang kunnen voorzien of voor leerlingen die anders opgevangen worden door hun grootouders. De ouders worden door de school van hun kind(eren) persoonlijk op de hoogte gebracht.

Kinderopvang blijft open. We vragen wel aan ouders om – in de mate van het mogelijke – zelf te voorzien in opvang.

De gezondheidsdeskundigen raden af om kinderen te laten opvangen door hun grootouders die ouder zijn dan 65 jaar, want zij lopen een verhoogd risico.

 

 

Wat kan je zelf doen?

 Je kan volgende maatregelen toepassen, om je persoonlijke hygiëne te verbeteren:

 1. Blijf thuis als je ziek bent
 2. Was regelmatig je handen.
 3. Gebruik elke keer een nieuw papieren zakdoekje en gooi het weg in een afsluitbare vuilnisbak.
 4. Geen zakdoek? Hoest of nies in je elleboogholte

 Vertraag de verspreiding van het virus met volgende tips:

 1. Vermijd om handen te geven, te kussen of te knuffelen als je iemand begroet
 2. Wees aandachtig voor risicogroepen (personen ouder dan 65 jaar, diabetici, personen met hart-, long- of nieraandoeningen, personen met een verzwakt immuunsysteem, …).
 3. Kinderen worden niet ernstig ziek van het coronavirus, maar kunnen het wel makkelijk verspreiden. Contact tussen kinderen en ouderen is dus af te raden.
 4. Probeer afstand te houden op plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen.
 5. Vermijd contact met mensen die zichtbaar ziek zijn of hou voldoende afstand.

Heb je familie, vrienden of buren die geen toegang hebben tot internet en online communicatiekanalen, licht hen dan in over de genomen maatregelen en hou hen op de hoogte van verdere evoluties.

Voor algemene vragen en actuele info verwijzen we je door naar https://www.info-coronavirus.be/nl/.  Je kan ook steeds met vragen terecht op het nummer 0800 14 689.

Dankjewel voor je begrip en medewerking!

Datum van het bericht: woensdag 18 maart 2020
Huidig nieuwsoverzicht