Naar inhoud

Beschermingsmaatregelen lokaal dienstencentrum en woonzorgcentrum tegen corona

Het coronavirus beheerst al enkele weken de media en ons sociale leven. Op vraag van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid sluit lokaal bestuur Beerse uit voorzorg voor het coronavirus het lokaal dienstencentrum De Ontmoeting. Lokale dienstencentra organiseren activiteiten voor ouderen, al dan niet met beginnende zorgbehoefte. Het risico op besmetting met het COVID-19 virus is reëel. Gebruikers zijn vaak kwetsbare ouderen bij wie de gevolgen van het virus ernstig kunnen zijn. In het woonzorgcentrum en de serviceflats worden geen externe bezoekers toegelaten.

LDC en WZC

Lokaal dienstencentrum De Ontmoeting

Voor de eigen bewoners van de serviceflats en het woonzorgcentrum blijft het middagrestaurant open. Voor iedere andere bezoeker zijn de deuren gesloten. De cafetaria blijft gesloten.

Alle activiteiten die in het dienstencentrum of in Vlimmeren doorgaan, worden geannuleerd. Ook zal je gedurende deze periode geen lokaal kunnen huren in het dienstencentrum.

Deze maatregelen gelden voorlopig tot en met maandag 13 april 2020.

De medewerkers van het lokaal dienstencentrum zijn bereikbaar op het nummer 014 60 05 40.

Woonzorgcentrum

In het woonzorgcentrum en de serviceflats worden geen externe bezoekers toegelaten. Enkel personeel, stagiaires, zorgkundigen en essentiële mantelzorgers worden indien nodig toegelaten. Deze maatregel geldt voorlopig tot maandag 20 april 2020.

De medewerkers van het woonzorgcentrum zijn bereikbaar op het nummer 014 61 10 73.

Meer informatie?

Voor algemene informatie kan je terecht op https://www.info-coronavirus.be/nl.
Lokale info bundelen we op www.beerse.be/corona.

Heb je geen toegang tot het internet? Vraag dan aan je familie, vrienden of buren om je op de hoogte te houden van de meeste recente maatregelen.
Heb je oudere familieleden, vrienden of buren die geen toegang hebben tot het internet? Breng hen dan op de hoogte van de genomen maatregelen.

Alvast bedankt voor je medewerking!

Datum van het bericht: woensdag 11 maart 2020
Huidig nieuwsoverzicht