Naar inhoud

Oude straatverlichting wordt ingeruild voor ledverlichting

Tijdens de gemeenteraad van 29 augustus 2019 werd beslist om de openbare verlichting over te dragen aan de distributienetbeheerder. Die distributienetbeheerder voert de stapsgewijze omschakeling naar energiezuinige ledverlichting uit.

ledverlichting - bron: Fluvius

Steden en gemeenten staan voor grote uitdagingen op het vlak van de openbare verlichting, milieu, energiebesparing, kostenefficiëntie en Smart City. Er is de snelle technologische evolutie op het vlak van de verlichtingstoestellen en hun aansturing. Lokale besturen krijgen tal van mogelijkheden om gegevens te verzamelen waarmee ze hun beleid beter kunnen afstemmen op de behoeften en vragen van hun burgers, het lokale bestuur zelf, de overheid en ondernemingen. Daarnaast hebben de lokale besturen zich via de burgemeestersconvenanten geëngageerd tot doelstellingen op het vlak van energie-efficiëntie en CO2-besparing. Ook Beerse engageert zich daarvoor.

Daarom besliste lokaal bestuur Beerse om de openbare verlichting over te dragen aan de distributienetbeheerder die de stapsgewijze omschakeling naar energiezuinige ledverlichting uitvoert. Het voordeel van ledverlichting is dat het energiebesparend is, minder lichtvervuilend en future proof.
Het lokaal bestuur investeert daarvoor 2 367 557 euro verspreid over de periode 2019-2030. Dankzij die maatregel kan het lokaal bestuur haar verbruik doen dalen met 40 % en de levensduur van de openbare verlichting duurzaam verlengen.

 

Meer informatie? Luc Brijs – dienst openbare werken – tel. 014 600 640 – e-mail: openbarewerken@beerse.be

Datum van het bericht: donderdag 29 augustus 2019
Huidig nieuwsoverzicht