Naar inhoud

Lokaal bestuur Beerse vindt tijdelijke gezonde werkplek voor personeel

De Minister van Omgeving besliste op 6 maart om geen vergunning af te leveren voor het nieuwe dienstverleningscentrum. Het lokaal bestuur tekende beroep aan tegen die beslissing en ging in tussentijd op zoek naar een tijdelijke oplossing om de werkomstandigheden van het personeel te verbeteren. De burgemeester sprak namens het bestuur het engagement uit om binnen het jaar voor een gezonde werkomgeving te zorgen. Samen met het personeel werd er gezocht naar die tijdelijke gezonde locatie. Het bestuur lichtte haar keuze voor de tijdelijke werkplek vandaag toe aan het personeel.

 
lokaal bestuur Beerse

 

 

 

 


Het bestuur heeft intussen beslist op welke manier de tijdelijke gezonde werkplek gerealiseerd zal worden:

  • De diensten van VAART (bibliotheek en administratie VAART) en Spellebel verhuizen tijdelijk naar een huurpand op het Kerkplein 7.
  • De huidige bibliotheek wordt ingericht als tijdelijke werkplek voor alle diensten die momenteel nog in het gemeentehuis gehuisvest zijn (burger & welzijn, omgeving, IBO, Wonen Stadsregio) en het bestuur. Ook de sociale dienst en de dienst wijk-werken nemen hun intrek in dat gebouw zodat alle dienstverlenende diensten voor de burger op eenzelfde locatie terug te vinden zijn.

De bibliotheekwerking wordt tijdelijk op een andere locatie en een andere manier georganiseerd in afwachting van de inrichting van het pand op het Kerkplein zodat de verhuis van de dienstverlenende diensten naar een gezonde werkplek zo snel mogelijk kan worden gerealiseerd. Die beslissing heeft tijdelijk een grote impact op de bibliotheekwerking.

Het Tempelhof en het koetshuis worden tijdelijk ingericht als raad- en trouwzaal en (een deel van) de museale cluster.

Het bestuur kiest met dit scenario voor een efficiënte inzet van de beperkte financiële middelen. Het realiseren van die tijdelijke werkplek is absoluut prioritair voor het bestuur. Bovendien kunnen de verschillende componenten van het dienstverleningsconcept verder ontwikkeld worden.

Het bestuur benadrukt dat 3 sites worden ingericht als tijdelijk gezonde werkplek en dat het nog steeds hun ambitie is om een nieuw dienstverleningscentrum te plaatsen waar alle dienstverlenende diensten, ondersteunende diensten samen met Vaart in worden gehuisvest. Het bestuur blijft immers uitgaan van de voordelen om zo veel mogelijk dienstverlening op een laagdrempelige manier in één duurzaam gebouw samen te brengen. Ze zullen dat realiseren op basis van een onafhankelijk onderzoek naar de meest geschikte locatie en met een breed politiek draagvlak (meerderheid en oppositie) voor de locatie en invulling van het nieuw dienstverleningscentrum.

Voor de realisatie van de tijdelijke gezonde werkplek werd een tijdlijn uitgetekend. Zonder vertraging zou de verhuis in het najaar 2020 afgerond moeten zijn.

Meer informatie? Tinneke Claeys – algemeen directeur – tel. 014 62 25 96 – e-mail: tinneke.claeys@beerse.be

 
Datum van het bericht: maandag 26 augustus 2019
Huidig nieuwsoverzicht