Naar inhoud

Noodplanoefening Janssen Pharmaceutica op woensdag 15 mei

Op woensdag 15 mei 2019 vindt bij Janssen Pharmaceutica een noodplanoefening plaats. De oefening werd in samenwerking met Janssen Pharmaceutica, lokaal bestuur Vosselaar en lokaal bestuur Beerse uitgewerkt. De brandweer moet zo realistisch mogelijk oefenen. Het aanrijden en plaatsen van de verschillende voertuigen hoort daar ook bij. Als je woensdagnamiddag 15 mei hulpdiensten af en aan ziet rijden bij Janssen Pharmaceutica, dan is er geen reden tot paniek.

 
Oefening brandweer september 2018

Oefening baart kunst

Elke maand krijgt de brandweer een zo realistisch mogelijk scenario voorgeschoteld. Een bevrijding uit een auto, een redding op hoogte, het bestrijden van branden, … telkens een flinke uitdaging. Woensdag krijgt de brandweer dus de kans om te oefenen op het terrein en met de bedrijfshulpdiensten van Janssen Pharmaceutica.

De brandweeroefeningen zijn een absolute voorwaarde om de brandweermannen te trainen in de paraatheid en de kennis & werking van de vele brandweermaterialen, zeker in zo'n complexe omgeving als die van Janssen Pharmaceutica.

Bij de oefening zijn de brandweerposten van Beerse en Vosselaar betrokken alsook de noodplanningsambtenaren & deskundigen communicatie van beide lokale besturen, politie en medische disciplines. Zo wordt de samenwerking tussen die verschillende posten en diensten gestimuleerd.

Als lokaal bestuur wensen we iedereen een leerrijke en succesvolle oefening toe!

Meld je vandaag nog aan op BE-Alert en word snel op de hoogte gebracht bij een crisis!

We sturen op 15 mei naar de meer dan 1 000 Beersenaren die reeds geregistreerd zijn op BE-Alert, een bericht om hen te informeren over de grootschalige noodplanoefening. Op die manier trachten we eventuele vragen over wat er aan de hand is bij Janssen Pharmaceutica op te vangen en onnodige paniek te vermijden.

Ben jij nog niet geregistreerd op Be-alert? Doe het dan vandaag nog! Jouw gegevens worden gebruikt om je in een noodsituatie te verwittigen. Zowel jouw inschrijving als de berichten die je ontvangt zijn gratis. Inschrijven kan via deze link. Zeker doen!

 

 

 
Datum van het bericht: woensdag 15 mei 2019
Huidig nieuwsoverzicht