Naar inhoud

Feestelijke opening 100 % Natuurloop Eksterheide - Kievitsheide

Op zondag 28 april om 10 uur wordt de 100 % Natuurloop Eksterheide – Kievitsheide officieel geopend door het college van burgemeester en schepenen van lokaal bestuur Beerse en Rijkevorsel, Sport Vlaanderen en Natuur en Bos.

 
loop Kievitsheide-Eksterheide

Met de natuurlopen wenst Natuur en Bos in nauwe samenwerking met Sport Vlaanderen een aantal uniform bewegwijzerde loopomlopen te creëren die 100 % in onze unieke natuur- en bosgebieden liggen. Ze zorgen voor een optimale (natuur)beleving en leveren het bewijs dat topnatuur en sport perfect combineerbaar zijn.

De natuurloop Eksterheide-Kievitsheide is de eerste 100 % natuurloop in de Noorderkempen. Die is ontstaan uit een samenwerking tussen de lokale besturen van Beerse en Rijkevorsel, Sport Vlaanderen, Sportregio Noorderkempen en het Agentschap Natuur en Bos.

De Natuurloop bestaat uit twee lussen:

  • de blauwe lus: Eksterheide van 6,7 km
  • de groene lus: Kievitsheide van 4,1 km.

Wil je als eerste de Natuurloop al lopend of wandelend komen ontdekken? Je bent van harte welkom.

Om 9.30 uur kun je starten met een opwarming aan de startzuil Beerse in de Reeënstraat (ter hoogte van bocht Reeënstraat – Konijnenstraat) of startzuil Rijkevorsel aan de Zuiderdijk (parking FC Sint-Jozef SK). Het officiële gedeelte start om 10 uur in natuurgebied Eksterheide (ingang via Klundert). Om 10.20 uur kan je dan de Natuurloop zelf gaan ontdekken.

Trek je loop- of wandelschoenen aan en kom gezonde lucht tanken in het groen.

Meer informatie? dienst sport – tel. 014 61 47 24 – e-mail: sport@beerse.be

 
Datum van het bericht: dinsdag 23 april 2019
Huidig nieuwsoverzicht