Naar inhoud

UPDATE: Werken kruispunt Heibergstraat-Bremstraat tot en met 29 maart

UPDATE: Door de weersomstandigheden van afgelopen week en de uithardingstijd blijft het kruispunt afgesloten voor alle verkeer tot en met vrijdag 29 maart 2019.

kruispunt Heibergstraat-Bremstraat

 


Het afronden van de wegenwerken in de Heibergstraat stond gepland op 22 maart 2019. Door de weersomstandigheden en de uithardingstijd, wordt het afsluiten van het kruispunt met een week verlengd. Tot en met 29 maart 2019 blijft het kruispunt Heibergstraat-Bremstraat afgesloten voor alle verkeer.

 

 De firma Bestratingswerken Adriaenssen bvba voert de werken uit in de Heibergstraat ter hoogte van Home Heiberg – Heibergstraat 17 en het kruispunt met de Bremstraat. Volgende werken worden uitgevoerd:

  • Aan de inkom van Home Heiberg wordt een ontbrekend gedeelte voetpad voorzien waardoor er een doorlopend voetpad komt tussen de ingang van het home en Stenen Brug.

  • Vervolgens wordt dat voetpad doorgetrokken tot aan het kruispunt met de Bremstraat ter hoogte van Heibergstraat 23.

  • Aan de overzijde van Home Heiberg wordt het bestaande voetpad tussen de hoeve en de fiets- en voetgangersdoorsteek Scheltjenseinde opgebroken en heraangelegd.

  • Ook de verhoogde inrichting (plateau) op het kruispunt met de Bremstraat wordt aangepakt. Aan de zijde van Stenen Brug/Home Heiberg, wordt de verhoogde inrichting richting Stenen Brug uitgebreid. Op die manier wordt de oversteek richting fiets- en voetgangersdoorsteek Scheltjenseinde zo veilig mogelijk gemaakt.
    Door de verhoogde inrichting wordt het verkeer afgeremd en krijgt men natuurlijkerwijs een veiligere oversteeksituatie. Omdat die verhoogde inrichting afremmend en benadrukkend genoeg zal werken, wordt er geen zebrapad voorzien. Een deel van het wegdek van de verhoogde inrichting wordt vernieuwd om een uniforme bestrating te bekomen.

In het recente verleden werden er al werken uitgevoerd aan de fiets- en voetgangersdoorsteken aan Scheltjenseinde en de Eikenstraat. De niveauverschillen werden weggewerkt en de doorsteken kregen ook een opkuis. De nieuwe werken zorgen ervoor dat het voetgangersverkeer onder andere niet meer in de bocht aan Home Heiberg moet oversteken en dat men via zachte verbindingen naar het centrum kan en omgekeerd.

Gedurende de werken wordt het kruispunt Heibergstraat-Bremstraat afgesloten voor alle verkeer. De werken eindigen op vrijdag 29 maart 2019. Dan wordt het kruispunt weer vrijgegeven voor het verkeer.

Meer informatie? Kurt De Veughele – dienst mobiliteit – tel. 014 62 25 87– e-mail: mobiliteit@beerse.be

Datum van het bericht: vrijdag 22 maart 2019
Huidig nieuwsoverzicht