Naar inhoud

Euro-Children zoekt gastgezinnen

Vzw Euro-Children bezorgt jaarlijks vakanties aan kinderen uit probleemgebieden in Europa. Zij verblijven hier tijdens de zomervakantie voor een viertal weken bij gastgezinnen.

Euro-Children

De meeste kinderen krijgen een hechte band met hun gastgezin en komen jaar na jaar terug, maar er zijn ook altijd nieuwe kandidaten. Dit jaar komen 20 jongens en meisjes tussen 8 en 12 jaar voor de eerste keer naar Vlaanderen. Voor hen zoekt Euro-Children nieuwe gastgezinnen.

De kinderen komen uit het zuidoosten van Wit-Rusland, ongeveer 100 kilometer van Tsjernobyl. Hoewel de nucleaire ramp al dateert van 1986, zijn de gevolgen nog steeds actueel – ook voor de kinderen van vandaag. Zij worden vaak getroffen door leukemie en schildklierkanker.

Naast de radioactieve besmetting zorgen ook de eenzijdige voeding en de vervuilde omgeving voor een algemene zwakke gezondheid. Zo kampen heel wat kinderen met bloedarmoede. Een vakantie in Vlaanderen – zelfs al is het maar voor enkele weken – betekent dan ook een enorme boost voor hun gezondheid.

Wil jij graag een kind opvangen? Neem dan contact op met Euro-Children vzw– tel. 0495 67 82 37 – e-mail: info@euro-children.be - www.euro-children.be.

 

Datum van het bericht: maandag 21 januari 2019
Huidig nieuwsoverzicht