Naar inhoud

Hoogstraat wordt schoolstraat

Vanaf maandag 7 januari 2019 wordt in de Hoogstraat, waar katholieke basisschool Triangel en CKG Lentekind gevestigd zijn, en in een deel van de Dorpsstraat tijdelijk het principe van een schoolstraat ingevoerd. Zo wil het gemeentebestuur de veiligheid van de zwakkere weggebruikers verhogen.

Hoogstraat

Het principe van de schoolstraat is eenvoudig: op schooldagen worden de Hoogstraat en een deel van de Dorpsstraat tijdens het begin en einde van de schooltijd voor een half uur verkeersluw gemaakt.
In het concept van een schoolstraat zitten ook een aantal spelregels vervat. Zo is de openbare weg in hoofdzaak voorbehouden voor voetgangers en fietsers. Enkelen krijgen toch nog toegang tot de straat:

  • bewoners of eigenaars van een garage in de straat
  • hulpdiensten
  • vergunninghouders.


Bestuurders die in de schoolstraat rijden, doen dat stapvoets, ze laten de doorgang vrij voor de voetgangers en fietsers, verlenen hen voorrang en stoppen er zo nodig voor. Bestuurders brengen de voetgangers en fietsers niet in gevaar en hinderen hen niet. Fietsers en voetgangers houden zich aan de geldende verkeersregels.

Als aanvullende maatregel geldt er in de Dorpsstraat en de Deken Verhulstraat ook bij het begin en einde van de schooltijd een stilstaan- en parkeerverbod. Met die maatregel wil het gemeentebestuur de route voor de zwakke weggebruiker beveiligen en het gebruik van de randparkings stimuleren.

Het project schoolstraat loopt van maandag 7 januari t.e.m. vrijdag 5 april 2019 en wordt rond de krokusvakantie tussentijds geëvalueerd. Eventuele opmerkingen en suggesties zijn welkom via mobiliteit@beerse.be.  

 

Meer informatie? Kurt De Veughele – deskundige mobiliteit – tel. 014 62 27 71 – e-mail: mobiliteit@beerse.be

Datum van het bericht: donderdag 03 januari 2019
Huidig nieuwsoverzicht