Naar inhoud

Dienst sport laureaat Stipendium 2018 én voor 2de maal winnaar

Begin dit jaar lanceerde Panathlon Vlaanderen* het Stipendium 2018, een projectoproep waarbij steden & gemeenten aangemoedigd werden om een uitvoerbaar plan op te stellen waarmee zij de bevolking, instellingen, sportverenigingen, scholen konden bewegen om de ethische waarden in de sport te promoten, te waarborgen en meer nog in de praktijk om te zetten. Op 12 december 2018 vond de plechtige uitreiking plaats van het Stipendium 2018. Beerse mocht een prijs in ontvangst nemen!

Sporters beleven meer

Drie laureaten nl. de stad Antwerpen & de gemeenten Beerse en Sint-Pieters-Leeuw vielen in de prijzen!

De dienst sport Beerse werd geëerd voor hun Beerse Panathlon Mobiel! Die zal in 2019 ingezet worden om scholen te ondersteunen met heel wat bijzondere educatieve materialen en tools met als doel de fair play, het respect en plezier te verankeren in de dagdagelijkse schoolsportwerking. Verder kan de ‘Beerse Panathlon Mobiel’ ook ingezet worden tijdens de schoolvakanties & bij grotere sportevenementen.

De sportdienst van de gemeente Beerse mocht uit handen van Dhr. Paul De Vroe erevoorzitter van het Stipendium de gemeente Beerse een oorkonde ontvangen en een cheque ter waarde van

3 000 euro.

Met dit initiatief wil de gemeentelijke sportraad, dienst sport & de werkgroep HIGH FIVE van de gemeente Beerse een breed draagvlak creëren om fair play en het ethisch verantwoord sporten te verankeren in het gemeentelijk sportbeleid.

En het was nog niet gedaan want op 13 december vielen ze opnieuw in de prijzen! Gemeente Beerse mocht voor de 2de maal de 'super award' in ontvangst mogen nemen voor de campagne 'Sporters beleven meer' van Sport Vlaanderen. Geen enkele gemeente in de provincie Antwerpen is Beerse daarin voorgegaan!

Met de trofee wordt de gemeente beloond voor het werk van afgelopen jaar om sportevenementen nog attractiever te maken & de sportbeleving bij haar inwoners te verhogen. Niet alleen de sportbeleving stond centraal maar ook zoveel mogelijk inwoners aan het bewegen brengen was een belangrijke doelstelling.

Naast de award werd de sportdienst ook beloond met een cheque ter waarde van € 750 als winnaar voor de organisatie van de Halloweenrun 2018 in de categorie natuursporten en een cheque ter waarde van € 1.500 als algemeen laureaat van SPORT VLAANDEREN provincie Antwerpen samen met de gemeente Brecht & Bonheiden.

Deze bijzondere trofee is niet alléén de verdienste van de dienst sport …. maar eveneens de verdienste van de gemeentelijke sportraad, héél wat sportclubs, scholen & individuele sporters die spontaan hebben meegewerkt of deelnamen aan de talrijk opgezette activiteiten…

Met beide trofeeën zet SPORT BEERSE zich definitief op de kaart van SPORT VLAANDEREN !

 

* Panathlon Vlaanderen is een organisatie die ijvert voor de ethische waarden in de sport.

Datum van het bericht: maandag 17 december 2018
Huidig nieuwsoverzicht