Naar inhoud

Speel Digital Duel, test je digitale vaardigheden en maak kans op een iPad!

Tim is een 'digital native': de digitale wereld kent voor hem geen geheimen. Neem het tegen hem op in Digital Duel en ontdek tot welke digitale generatie jij behoort. Ben je ook een echte professional van het internet, sociale media, tablet en smartphone? Speel het spel en maak kans op een iPad. De wedstijd loopt tot en met eind oktober.

campagnefoto

Wat is 'Digital duel'?

Digital Duel is een interactieve en ludieke onlinetest. Je neemt het op tegen 'digital natives' die vergroeid zijn met digitalisering. Kan jij de strijd met hen aan? Doe de test en ontdek tot welke digitale generatie jij behoort. Je krijgt ook opleidingen aangeboden als je je vaardigheden op dat vlak wilt verbeteren. Digital Duel is een creatie van de FOD Economie en de Belgische Digital Champion, op initiatief van de minister bevoegd voor de Digitale Agenda.

Digitale vaardigheden, essentieel in het dagelijks leven

Digitale technologie is alomtegenwoordig. Kunnen omgaan met digitale tools is dan ook noodzakelijk om te communiceren met je naasten en professionele entourage, te surfen, reizen te organiseren, veilig opzoekingen te verrichten of online te shoppen, content te creëren en een echte professional op het web te worden.

Een boost voor uw professionele toekomst

Goede digitale vaardigheden zijn een troef op de arbeidsmarkt. Digitale beroepen ontwikkelen zich steeds meer, maar in België is er een tekort aan bekwame werknemers in het domein. Tegen 2020 kampt Europa wellicht met bijna 750 000 gekwalificeerde knelpuntjobs in de informatie- en communicatietechnologie (ICT). De beheersing van digitale tools verhoogt dus je kansen op de arbeidsmarkt.

En hoe zit het met jouw niveau? Doe de test op www.digitalduel.be.

Datum van het bericht: dinsdag 09 oktober 2018
Huidig nieuwsoverzicht