Naar inhoud

Grootschalige brandweeroefening in voormalige winkel Peeters-Govers op 14-09

Zone Taxandria-brandweerpost Beerse organiseerde op vrijdag 14 september een grootschalige oefening in de Vredestraat in en rond de gebouwen van de voormalige winkel van Peeters Govers. 

waarschuwingsbord

De oefening werd al geruime tijd in stilte voorbereid. De brandweer moet zo realistisch mogelijk oefenen en het plaatsen van de verschillende voertuigen hoort daar ook bij. Daarom werd weloverwogen beslist om voor de oefening de Vredestraat gedurende ongeveer 2 uur af te sluiten. Dat de brandweer dat niet op voorhand kon aankondigen, was vooral bedoeld om de oefening ook voor de brandweermannen geheim te houden. Elke maand krijgen ze immers een zo realistisch mogelijk scenario voorgeschoteld. Een bevrijding uit een auto, een redding op hoogte, het bestrijden van branden, … telkens een flinke uitdaging. Vrijdag had de brandweer dus de kans om te oefenen de oude gebouwen van Peeters Govers en de aanpalende appartementen. 

 

Oefening baart kunst

De brandweeroefeningen zijn een absolute voorwaarde om de brandweermannen te trainen in de paraatheid en de kennis & werking van de vele brandweermaterialen, zeker in zo'n complexe omgeving als die van de voormalige gebouwen van Peeters-Govers.

Om de samenwerking met andere posten te stimuleren, werden ook de brandweerposten van  Vosselaar, Merksplas en Turnhout bij de oefening betrokken. Collega's van andere posten uit de hulpverleningszone Taxandria kwamen als waarnemer de oefening observeren.

Als gemeentebestuur steunen we onze brandweer en wensen hen een leerrijke en succesvolle oefening toe.

 

Meld je vandaag nog aan op Be-Alert en word snel op de hoogte gebracht bij een crisis!

We stuurden naar de bijna 1 000 Beersenaren die reeds geregistreerd zijn op Be-alert, een bericht om hen - bij de opstart van de oefening - te informeren over de grootschalige brandweeroefening. Op die manier hebben we getracht eventuele vragen over wat er aan de hand is in het dorp op te vangen en onnodige paniek te vermijden.

Ben jij nog niet geregistreerd op Be-alert? Doe het dan vandaag nog! Jouw gegevens worden gebruikt om je in een noodsituatie te verwittigen. Zowel jouw inschrijving als de berichten die je zal ontvangen zijn gratis. Inschrijven kan via deze link. Zeker doen!

Datum van het bericht: vrijdag 14 september 2018
Huidig nieuwsoverzicht