Naar inhoud

De veiligste route naar school

't Is bijna zover, de eerste schooldag komt eraan! Ben jij als ouder nog op zoek naar de veiligste route naar school in de Stadsregio?

logo Stadsregio

Bekijk dan zeker de digitale schoolroutekaart online!

De digitale schoolroutekaart focust zowel op de routes binnen de gemeente als op de routes tussen de gemeenten. Met deze schoolroutekaart willen de stad Turnhout en de gemeenten Beerse, Vosselaar en Oud-Turnhout leerlingen de meest aanbevolen route naar school aanbieden. Deze routes zijn niet altijd de kortste, maar wel de meest veilige. Bovendien lopen deze routes zoveel mogelijk via fietspaden, beveiligde kruispunten, fietsstraten of autoluwe straten. De digitale schoolroutekaart kan steeds aangepast worden. Komen er extra fietsstraten of worden beveiligde kruispunten conflictvrij, dan worden de aanbevolen fietsroutes onmiddellijk aangepast.

Nog een tip die het VIAS, het kenniscentrum verkeersveiligheid, aanraadt als je kind met de fiets naar school rijdt: "Oefen de veiligste route naar school verschillende keren".

Je kan de digitale schoolroutekaart hier terugvinden.

Dit project is gerealiseerd met financiële steun van provincie Antwerpen.


Meer info: Stadsregio Turnhout - Marc Boeckx - e-mail: marc.boeckx@stadsregioturnhout.be of bel op het nummer 0493 56 03 14.

 

Datum van het bericht: vrijdag 31 augustus 2018
Huidig nieuwsoverzicht