Naar inhoud

Sportvorming: hoe laat ik mijn kind verantwoord wielrennen - 5-09

Veel ouders, grootouders en coaches zijn bezorgd om een goede trainingsopbouw voor hun renner/renster. Tijdens deze vorming krijgen zij een antwoord op al hun vragen.

wielrenner

Wat is een logische opbouw door de jaren heen? Hoeveel kilometers en tegen welke snelheid mag een kind trainen? Vanaf welke leeftijd is focus en specialisatie nodig? Is de lichamelijke ontwikkeling in overeenstemming met de leeftijdscategorie? Wat is het nut van bijkomende lenigheids- en stabilisatieoefeningen? Vanaf welke leeftijd zijn inspanningstesten, hartslagmetingen, wattagemeters en bloedafnames gewenst? Wat doe je met die resultaten? Zijn extra vitaminen noodzakelijk voor deze zware sport? Is het vetpercentage belangrijk voor de jeugd? Moeten ze allen op dieet? Wat eet men het best voor en tijdens een wedstrijd?

Wanneer?

woensdag 5 september 2018 van 19 tot 22 uur

Waar?

Europeion - Campus Blairon 602 - 2300 Turnhout

Voor wie?

Deze bijscholing richt zich naar ouders, grootouders, begeleiders en initiators. Ook de jongeren zelf zijn welkom.

Sprekers?

  1. Paul Embrechts, master LO gespecialiseerd in training en coaching, lesgever VTS, leerkracht Sport- en Handelsschool en sportpromotor en valt terug op een lange carrière als subtopper.
  2. Jan Mathieu, sportarts met ervaring als bondsarts, voorzitter jeugdwielrennersploeg en ploegarts (bij o.a. Topsport Vlaanderen Lotto en Telenet Fidea)

Kostprijs?

10 euro

Informatie en inschrijvingen?

Inschrijven online vóór 2 september 2018 via https://docs.google.com/forms

 

?Een samenwerking tussen Sport Vlaanderen, Sportregio Noorderkempen ILV, Team Kempen vzw en stad Turnhout.

Datum van het bericht: dinsdag 17 juli 2018
Huidig nieuwsoverzicht