Naar inhoud

Allemaal helden tijdens de Week van de Duurzame Gemeente!

Beerse neemt deel aan de Week van de Duurzame Gemeente, die loopt van 18 tot en met 25 september. De Duurzame Ontwikkelingsdoelenstellingen (of Sustainable Development Goals, kortweg SDG’s) zullen die week zichtbaar zijn in de gemeente.  Samen met de 3 andere gemeenten van de stadsregio – Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar – zal de week alvast feestelijk ingezet worden.

campagnebeeld SDG-week

 

De SDG’s verenigen een aantal internationale afspraken (onder andere rond armoedebestrijding, klimaatactie, …) en roepen elk land op om verantwoordelijkheid te nemen. Ook de Vlaamse lokale besturen hebben een rol te spelen. Samen met haar burgers streeft  Beerse  ernaar om een duurzame wereld mogelijk te maken. Want samenwerking tussen de gemeentelijke diensten en onze inwoners en verenigingen vergroot de impact en onze lokale bijdrage in deze wereldwijde doelstellingen.

 

In Beerse zijn we samen met vrijwilligers en organisaties, onze lokale ‘Duurzame Helden’, al sterk bezig op het vlak van armoedebestrijding, duurzaamheid, participatie en gezondheid. In de Week van de Duurzame Gemeente ontdek je wie onze partners zijn en wat we voor elkaar betekenen. Draag jij ook graag je steentje bij? Blijf niet bij de pakken zitten! Wandel eens binnen bij de Watertoren (Boudewijnstraat 18) of de Oxfam Wereldwinkel (Gasthuisstraat 2). Deze vrijwilligersorganisaties zullen je met open armen ontvangen.

Bekijk hier het filmpje met meer uitleg over de SDG's en de rol van jouw gemeentebestuur, inwoners, verenigingen en organisaties!

Datum van het bericht: vrijdag 14 september 2018
Huidig nieuwsoverzicht