Naar inhoud

Test BE-Alert op 5 juli 2018

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Onze gemeente maakt deel uit van BE-Alert, een nationaal systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op 5 juli zullen we dat systeem testen. Registreer je dus nog snel!

Be-alert

Op 5 juli houden verschillende gemeenten in België een test BE-Alert. Ook Beerse doet mee! In onze gemeente hebben al 710 inwoners op BE-Alert ingetekend. Ze zullen die dag een testbericht ontvangen.

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Test op 5 juli

Door BE-Alert te testen, kan onze gemeente de noodprocedures trainen. Bovendien willen we daarmee onze inwoners ook bewust maken hoe belangrijk het is dat zij meteen op de hoogte zijn bij een noodsituatie en zo de juiste reflexen kunnen toepassen. Met de test willen we BE-alert ook nog eens onder de aandacht brengen en onze inwoners motiveren om zich in te schrijven op Be-alert. Motiveer dus zeker je familie en vrienden!

Registreer je nu!

Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dat kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in en test mee op 5 juli!

Datum van het bericht: maandag 02 juli 2018
Huidig nieuwsoverzicht