Naar inhoud

Vanaf 9 augustus werken op ring rond Turnhout

Vanaf 9 augustus 2018 zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uitvoeren aan de ring rond Turnhout (R13). De werkzone situeert zich tussen de kruispunten met de Steenweg op Antwerpen (N12) en de Steenweg op Gierle (N140). Vorig jaar werd op dit stuk de rijweg van de buitenkant van de ring vernieuwd. Deze zomer is het wegdek van de ‘binnenring’ aan de beurt. De werken zullen duren tot half september.

foto werken ring

Wat gaan ze doen?

De werken zijn gelijkaardig aan die van vorig jaar, maar nu wordt het wegdek van de binnenring (= kant centrum Turnhout) vernieuwd. Het wegdek tussen de N12 en de N140 is in slechte staat en wordt daarom tot op een diepte van ongeveer 60 cm opgebroken, verwijderd en vernieuwd. Dit garandeert een kwalitatief hoogstaand en duurzaam resultaat. Er wordt enkel gewerkt aan de rijweg tussen beide kruispunten. De fietspaden en kruispunten worden niet aangepakt.

Hinder en bereikbaarheid

De binnenring tussen de Steenweg op Antwerpen (N12) en de Steenweg op Gierle (N140) wordt tijdens de werken volledig afgesloten.

  • Doorgaand verkeer blijft in beide richtingen mogelijk over de rijbaan van de buitenkant van de ring. Voor elke rijrichting is er 1 rijstrook voorzien.
  • Fietsers en voetgangers kunnen de werken passeren. Het fietspad blijft open.
  • De Gierledreef wordt doodlopend op de werfzone.
  • Tijdens de werken kan er niet geparkeerd worden in de werfzone, op de middenberm of op de buitenring. De parkeerstrook op de buitenring wordt pechstrook. Als u in de werfzone van de Kempenlaan woont mag u gaan parkeren in de Gierledreef. Omdat deze straat een blauwe zone is moet u bij de stadsdiensten wel een tijdelijke parkeerkaart afhalen.
  • Woningen en handelszaken in de werfzone (dus aan de binnenkant van de ring) blijven steeds te voet en met de fiets bereikbaar. Voorts wordt er ook voorzien dat leveringen maximaal mogelijk blijven. Toegang tot de woningen of handelszaken met gemotoriseerd verkeer is moeilijk en tijdens bepaalde werken (betonnen elementen gieten, asfalt plaatsen) tijdelijk onmogelijk. Woonsten en handelszaken aan de buitenkant van de ring blijven gewoon bereikbaar.

 

Datum van het bericht: dinsdag 26 juni 2018
Huidig nieuwsoverzicht