Naar inhoud

Bedrijven en overheden engageren zich voor ontsluiting van de kanaalzone in Beerse

Op 20 maart ondertekenden heel wat partners een engagementsverklaring om samen tot een oplossing te komen voor de ontsluiting van de kanaalzone.

Copyright Stad Turnhout - ondertekening engagementsverklaring door alle partners

Het gaat om een - voor de regio - uniek partnerschap dat zich engageert om samen tot een oplossing te komen voor een project dat al sinds 2004 op de agenda staat: de ontsluiting van de kanaalzone in Beerse. De nieuwe ontsluitingsweg heeft een rechtstreekse impact op de bedrijventerreinen van Campine NV, Korimco NV, Metallo Belgium NV en Wienerberger NV. De CEO’s van de bedrijven ondertekenen samen met belangenorganisaties, acht verschillende Vlaamse departementen en agentschappen, Provincie Antwerpen, Stadsregio Turnhout en gemeente Beerse de engagementsverklaring. Gouverneur Cathy Berx ondersteunt die gebiedsgerichte aanpak en neemt het voorzitterschap op. Ze vormt de schakel tussen de bestuurlijke niveaus: de federale regering, het Vlaams Gewest, de provincie en de lokale besturen.

Dat er beweging komt in dit dossier is niet enkel belangrijk voor de toekomst van de gemeente, het is cruciaal voor de ontwikkeling van de hele regio. De ontsluiting van de Kanaalzone, en breder de ontsluiting van de bedrijventerreinen van Beerse, is één van de vier cruciale strategische projecten voor de vier gemeenten van Stadsregio Turnhout.

Meer informatie? Bruno Van Den Broeck – gsm 0497 51 43 87– e-mail: bruno.vandenbroeck@beerse.be

 

copyright foto: Stad Turnhout

Datum van het bericht: dinsdag 20 maart 2018
Huidig nieuwsoverzicht